Het Groninger politiekorps in de Tweede Wereldoorlog

Het Groninger politiekorps in de Tweede Wereldoorlog - none | Tiliboo-afrobeat.com

...oninger politiekorps in de Tweede Wereldoorlog (Bindwijze overig) ... Groningen '40-'45: nieuw online platform over Tweede ... ... . Auteur Nico de Both beschrijft de rol van de politie in Groningen gedurende de... Nico de Both Het Groninger politiekorps in de Tweede Wereldoorlog. Gedrukt boek . ... Nederland, politie, Oorlog en vrede, Groningen (stad), Geschiedenis, Levensbeschrijving, Collaboratie, Politie, Wereldoorlog II, 1940 - 1945; Duitse ... maar wel inzien. Het ligt ter inzage op de volgende locatie: Koninklijke Bibliot ... Zo ging het eraan toe in Vlaardingen tijdens de Tweede ... ... . Het ligt ter inzage op de volgende locatie: Koninklijke Bibliotheek. Delpher. Nico de - Het Groninger politiekorps in de Tweede Wereldoorlog Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Het boek Het Groninger politiekorps in de Tweede Wereldoorlog is het eerste boek over de handel en wandel van de Groninger politie in oorlogstijd. Op 7 april 2013, om 15.00 uur, reikt Nico de Both het eerste exemplaa...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Groninger politiekorps in de Tweede Wereldoorlog.pdf

OMSCHRIJVING

Auteur Nico de Both beschrijft de rol van de politie in Groningen gedurende de Tweede Wereldoorlog. De politie en de marechaussee zijn na de oorlog zwaar onder vuur komen te liggen vanwege hun medewerking aan de uitvoerende maatregelen van de Duitse bezetter. Met name de hulp bij de Jodenvervolging, de opsporing van stakers en van degenen die zich onttrokken aan de tewerkstelling in Duitsland, is hen zeer kwalijk genomen. Hoofdcommissaris Philippus Blank en een aantal van zijn medewerkers hebben in Groningen een cruciale rol gespeeld bij het onder druk zetten van hun ondergeschikten, waardoor de sfeer binnen het korps vergiftigd werd. Vanwege dreigende represailles vanuit het korps zelf konden slechts weinigen de moed opbrengen om actief verzet te plegen. In dit boek wordt uit de doeken gedaan wat zich binnen het politiekorps heeft afgespeeld en hoe dit kon gebeuren.

Wil je het boek lezen?Het Groninger politiekorps in de Tweede Wereldoorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Het Groninger politiekorps in de Tweede Wereldoorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN