Zekerheid voor leverancierskrediet

Zekerheid voor leverancierskrediet - K.W.C. Geurts | Tiliboo-afrobeat.com

...eid voor leverancierskrediet is goed bruikbaar voor iedereen die te maken krijgt met de zekerhedenpositie van de leverancier die zaken op krediet levert ... Kredietvormen | Rekening courant | Hypothecaire Lening ... ... . De auteur behandelt een keur aan relevante kwesties, ontwikkelingen en thema's die zich rondom dit vraagstuk voordoen: Zekerheid voor leverancierskrediet is goed bruikbaar voor iedereen die te maken krijgt met de zekerhedenpositie van de leverancier die zaken op krediet levert. De auteur behandelt een keur aan relevante kwesties, ontwikkelingen en thema#s die zich rondom dit vraagstuk voordoen: ... Zekerheid voor leveranciers ... PDF 9789013155556 Zekerheid voor leverancierskrediet BW ... . De auteur behandelt een keur aan relevante kwesties, ontwikkelingen en thema#s die zich rondom dit vraagstuk voordoen: ... Zekerheid voor leverancierskrediet is goed bruikbaar voor iedereen die te maken krijgt met de zekerhedenpositie van de leverancier die zaken op krediet levert. De auteur behandelt een keur aan relevante ...

INFORMATIE

AUTEUR
K.W.C. Geurts
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Zekerheid voor leverancierskrediet.pdf

OMSCHRIJVING

Er ligt tegenwoordig veel nadruk op de zekerhedenpositie van de kredietverstrekkende leverancier en het verlies van zijn zekerheidsrecht. Middels een rechtsvergelijking slaagt de auteur erin drie buitenlandse rechtsstelsels te ontleden, compleet gemaakt met een kritische blik op het eigen recht. Zekerheid voor leverancierskrediet is goed bruikbaar voor iedereen die te maken krijgt met de zekerhedenpositie van de leverancier die zaken op krediet levert. De auteur behandelt een keur aan relevante kwesties, ontwikkelingen en thema#s die zich rondom dit vraagstuk voordoen: De aandacht voor de zekerhedenpositie van kredietverstrekkende leverancier en het verlies van zijn zekerheidsrecht in geval van natrekking, eigenlijke en ongelijke vermening, zaaksvorming en doorverkoop, Invoering Pandwet in België, Invoering wet overeenkomst van goederenkrediet, Functionele benadering binnen het zekerhedenrecht, Rechtsvergelijking. De titel bevat een rechtsvergelijkend onderzoek over vier rechtsstelsels (Nederlands, Duits, Belgisch en de Uniform Commercial Code uit de Verenigde Staten). Door middel van dit onderzoek slaagt de auteur erin de overeenkomsten en verschillen tussen de drie buitenlandse rechtsstelsels inzichtelijk te maken. Uiteraard mag hierbinnen ook een kritische reflectie van het eigen recht niet ontbreken. U krijgt inzicht in de argumenten waarmee wetgevers en rechters de voorrangspositie voor leverancierskrediet rechtvaardigen. Daarnaast verheldert de titel de wijze waarop de vier rechtstelsels en de twee modelwetten de zekerheid voor leverancierskrediet vormgeven. Zowel ten aanzien van de geleverde zaken als het geval van natrekking, eigenlijke en oneigenlijke vermening, zaaksvorming en doorverkoop.

Wil je het boek lezen?Zekerheid voor leverancierskrediet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K.W.C. Geurts. Lezen Zekerheid voor leverancierskrediet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN