Revolutie op de koperplaat

Revolutie op de koperplaat - Stijn Van Rossem | Tiliboo-afrobeat.com

...tie op de koperplaat (Paperback). De Brabantse Omwenteling, ook wel de eerste Belgische Revolutie genoemd, geniet niet de bekendheid van haar ... Catalogus ... ... Revolutie op de koperplaat | ISBN 9789042922334 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. book Revolutie op de koperplaat : repertorium van politieke prenten tijdens de Brabantse Omwenteling 1787-1792 Stijn Van Rossem, Jan Roegiers Published in 2012 in Leuven by Peeters Revolutie op de koperplaat Rossem s. Van. 0. Verschenen in 2012 bij Peeters. Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0. Non-fictie Topics 0 Genre Geschied ... Revolutie op de koperplaat van Rossem s. Van | Boek en ... ... . Van. 0. Verschenen in 2012 bij Peeters. Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0. Non-fictie Topics 0 Genre Geschiedenis & Politiek Aantal pagina's 570 Uitgeverij Peeters Laatste editie 18 september 2012 ISBN 9789042922334 + Boekinformatie wijzigen. Revolutie op de koperplaat. Repertorium va...

INFORMATIE

AUTEUR
Stijn Van Rossem
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Revolutie op de koperplaat.pdf

OMSCHRIJVING

De Brabantse Omwenteling, ook wel de eerste Belgische Revolutie genoemd, geniet niet de bekendheid van haar geslaagde opvolger uit 1830. Ze leeft niet verder in het collectieve geheugen en wordt niet herdacht tijdens nationale feesten. Toch is de invloed van deze mislukte opstand op de verdere vaderlandse geschiedenis ingrijpend. Voor het eerst werden onze gewesten ondergedompeld in een diepgaande politisering die eeuwenlang zou blijven doorwegen: de politieke kampvorming leidde onder meer tot de levensbeschouwelijke tegenstellingen die de Belgische politiek in de negentiende en twintigste eeuw zouden domineren. Tegelijk leverde de Brabantse Omwenteling ook de nationale symbolen voor het latere Belgie, zoals de Belgische leeuw, de driekleur en de wapenspreuk 'Eendracht maakt macht'. De motor achter de politieke bewustwording van de Zuid-Nederlanden was de stortvloed van drukwerk aan het einde van de achttiende eeuw. In een periode van amper enkele jaren verschenen duizenden politiek geladen publicaties, heel vaak in grafische vorm, als houtsnede, ets of kopergravure. Deze prenten vormen het onderwerp van dit boek. Voor het eerst is al het gedrukte iconografische materiaal uit de jaren 1787-1792 geordend en beschreven in een repertorium. Dit corpus wordt voorafgegaan door een verkennend onderzoek naar de inhoudelijke zwaartepunten van deze 'revolutie op de koperplaat', naar de graveurs en uitgevers die er verantwoordelijk voor waren en naar de specifieke beeldtaal die ze gebruikten om de publieke opinie te beinvloeden.

Wil je het boek lezen?Revolutie op de koperplaat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stijn Van Rossem. Lezen Revolutie op de koperplaat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN