Reformatie

Reformatie - Felipe Fernández-Armesto | Tiliboo-afrobeat.com

...estantse Reformatie was het zestiende-eeuwse schisma binnen het westerse christendom, dat ingezet werd door Maarten Luther, Johannes Calvijn en andere vroege protestanten ... 500 jaar Reformatie ... .Het startpunt wordt traditioneel in 1517 gesitueerd, toen Maarten Luther zijn 95 stellingen openbaar maakte. Dankzij de boekdrukkunst is het daarna snel gegaan met de verspreiding van zijn ideeën. De Reformatie was een periode in de 16e eeuw waarin de Protestanten zich afscheidden van de Rooms-Katholieke Kerk omdat ze niet tevreden waren met veel gebruiken in de Rooms-Katholieke Kerk. De belangrijkste mensen in de Reformatie waren Maarten Luther en Johannes Calvijn, die allebei aan de basis stonden van een nieuwe kerk.Vooral Calvijn's calvinisme werd ... Reformatie - Wikikids ... . De belangrijkste mensen in de Reformatie waren Maarten Luther en Johannes Calvijn, die allebei aan de basis stonden van een nieuwe kerk.Vooral Calvijn's calvinisme werd erg populair in Nederland. D e Reformatie, ook wel Hervorming genoemd, is een invloedrijke zestiende-eeuwse beweging die leidde tot het ontstaan van p...

INFORMATIE

AUTEUR
Felipe Fernández-Armesto
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Reformatie.pdf

OMSCHRIJVING

In Reformatie wordt de geschiedenis van de religie vanuit een verrassende, nieuwe invalshoek benaderd. De Reformatie, ooit gezien als een scheidslijn, wordt in de visie van de auteurs deel van een doorlopend verhaal. Dat verhaal omvat de religieuze ervaringen van christenen uit verschillende tradities over de hele wereld, en de bijbehorende kenmerken die dwars door rivaliserende kerkgenootschappen heen lopen. Het verhaal omvat ook de sekten die zich in hoog tempo vermenigvuldigen, en de geloofsgemeenschappen die elkaar naar de kroon steken in het bekeren van de wereld.

Wil je het boek lezen?Reformatie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Felipe Fernández-Armesto. Lezen Reformatie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN