Paul van gysegem

Paul van gysegem - Patrick Auwelaert | Tiliboo-afrobeat.com

... Gysegem heeft zijn oeuvre laten ontstaan uit een summier aantal elementen: gearceerde lijnvariaties van zijn pentekeningen en pasteuze kleurvlakken van zijn materieschilderijen ... Paul Van Gysegem - JazzCase ... . Plaatijzervlakken, metaalstaafjes, buisringen, ruwweg aan elkaar gebracht met lasnaden als lelijke littekens, of zo men verkiest als mooie tatoeages voor wat zijn sculpturen betreft. Voor Paul Van Gysegem zijn vele materialen geschikt om de zeggingskracht van zijn creatie te bewerkstelligen. Klei, hout, metaal, dat alles heeft hij verwerkt in deze eenvoudige en tegelijkertijd complexe constructie. Om de stabiliteit van de vallende Ikaros te verzekeren is het bronz ... Paul Van Gysegem | Partituren - S.M.A.K. ... . Klei, hout, metaal, dat alles heeft hij verwerkt in deze eenvoudige en tegelijkertijd complexe constructie. Om de stabiliteit van de vallende Ikaros te verzekeren is het bronzen afgietsel versterkt met inox elementen. Met de opnames van het Paul Van Gysegem sextet met de plaat Aorta heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de Europese free jazz. Uit een brief van Philippe Van Cauteren aan de kunstenaar: "D...

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick Auwelaert
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Paul van gysegem.pdf

OMSCHRIJVING

Paul Van Gysegem (Berlare, 1935) kan terugblikken op een prachtig palmares en een gevarieerd oeuvre: beelden, schilderijen, tekeningen en etsen. Daarenboven is hij een zeer gedreven muzikant. Vanaf 1965 tot 2000 was hij docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent, en in 1982 werd hij lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Zijn sculpturen en tekeningen -met namen als Icarus, Enkidu, Gilgamesj, Isjtar of Fenix - hebben vooral te maken met de oudste tragische verhalen uit de oertijden en hun vertaling in bijna mystiek te noemen monumentale volumes. Zijn schilderijen tonen tijdloze, gestolde landschappen. Werkt in zijn atelier in Gijzegem (Aalst) en woont in Gent.

Wil je het boek lezen?Paul van gysegem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Auwelaert. Lezen Paul van gysegem Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN