Magritte

Magritte - Siegfried Gohr | Tiliboo-afrobeat.com

...stellingscatalogus René Magritte en het Surrealisme in België, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel, 1982, 322 blz ... Rene Magritte Schilderijen & Kunstwerk ... . Tentoonstellingscatalogus Het bekoorlijke is mooi (Irène, Scut, Magritte and C°), Museum voor Moderne Kunst te Brussel, 1996, 558 blz. Magritte studeerde van 1916 tot 1918 aan de kunstacademie van Brussel. Aanvankelijk werkte de kunstenaar in een stijl die richting de abstracte schilderkunst neigde, gecombineerd met kubistische elementen. Hij sloeg in de jaren twintig met zijn schilderstijl echter definitief een andere weg in, nadat hij het werk van Giorgio de Chirico had ... René Magritte - Wikipedia ... . Hij sloeg in de jaren twintig met zijn schilderstijl echter definitief een andere weg in, nadat hij het werk van Giorgio de Chirico had gezien, een Grieks-Italiaanse kunstenaar, die ook voor ... Magritte heeft het geschilderd als een zelfportret. Het schilderij bestaat uit een man in een overjas en een bolhoed, die voor een klein muurtje staat. Achter het muurtje zien we de zee en een bewolkte hemel. Het gezicht ...

INFORMATIE

AUTEUR
Siegfried Gohr
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Magritte.pdf

OMSCHRIJVING

Naar aanleiding van de grote Magritte-tentoonstelling in Parijs (Jeu de Paume, voorjaar 2003) een beknopte en overzichtelijke benadering van de complexe wereld van de meester van het surrealisme.

Wil je het boek lezen?Magritte in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siegfried Gohr. Lezen Magritte Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN