De levens van de grootste schilders

De levens van de grootste schilders - Georgio Vasari | Tiliboo-afrobeat.com

...ven bij De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en architecten ... De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en ... ... . Een standaardwerk voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Dat was in de renaissance Le vite de' più eccellenti pittori, scultori e architettori van Giorgio Vasari, De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en architecten. De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en architecten of Le Vite de' più eccellenti pittori, scultori, e architettori da Cimabue insino a' tempi nostri ('Het leven van de uitmuntendste Italiaanse architecten, schilders en beeldhouwers van Cimabue tot onze tijd'), zoals het oorspronkelijk bekend was in het Italiaans, is een serie biografieën van kunstenaars, geschreven door de 16e ... In 1550 verscheen de eerste editie van De levens van de grootste sch ... De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en ... ... ... In 1550 verscheen de eerste editie van De levens van de grootste schilders beeldhouwers en architecten, geschreven door de schilder- architect Giorgio Vasari (1511-1574). De levens bestaat uit een reeks boeiende biografie van kunstenaars vanaf het e...

INFORMATIE

AUTEUR
Georgio Vasari
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De levens van de grootste schilders.pdf

OMSCHRIJVING

Met dit boek is de kunstgeschiedenis begonnen: De levens van de grootste kunstenaars, verschenen in 1550 en geschreven door de schilder-architect Giorgio Vasari (1511-1574). Vasari beschrijft met vlotte pen en oog voor detail de levens van kunstenaars, vanaf het einde van de dertiende eeuw tot aan zijn eigen tijd. Vasari's evolutionaire perspectief bleek zo invloedrijk dat de visie op de kunst er blijvend door is bepaald. Voor kunsthistorici was en is De levens een uiterst belangrijke, unieke bron bij de bestudering van de kunst van de Renaissance.

Wil je het boek lezen?De levens van de grootste schilders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Georgio Vasari. Lezen De levens van de grootste schilders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN