De vogelserie - De koekoek

De vogelserie - De koekoek - Nick Davies | Tiliboo-afrobeat.com

...ge koekoek kan echter het ontbreken van de andere jonge vogels compenseren door snelle geluidssignalen te produceren ... bol.com | De vogelserie - De koekoek | 9789045030074 ... ... . Ook de grote oranjerode keel stimuleert de waardvogel. Na ongeveer 20 dagen vliegt de jonge vogel uit. De jonge koekoek wordt vaak aanzienlijk groter dan zijn pleegouders. De vogelserie - De koekoek (Paperback). De koekoek wordt bezongen in het werk van Shakespeare, Milton en Wordsworth. Maar voor veel vogels is de koekoek... De harige rupsen zijn giftig en worden niet door andere vogels gegeten. Maa ... Even voorstellen: de koekoek | Vogelbescherming ... . Maar voor veel vogels is de koekoek... De harige rupsen zijn giftig en worden niet door andere vogels gegeten. Maar de koekoek heeft geen last van het mierenzuur door een dikke, beschermende laag op zijn maagwand, die afgestoten en vervangen kan worden. Van de haren maakt hij een braakbal. Vogeltrek. Volwassen koekoeken trekken weg na de eileg in juni/juli, jonge vogels veel later, tot in september. Overwinteren in tropisch Afrika. Aantal: Tu...

INFORMATIE

AUTEUR
Nick Davies
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De vogelserie - De koekoek.pdf

OMSCHRIJVING

De koekoek wordt bezongen in het werk van Shakespeare, Milton en Wordsworth. Maar voor veel vogels is de koekoek het ultieme kwaad, want het is de grootste bedrieger in het vogelrijk. Koekoeken over de hele wereld hebben tal van slimmigheden ontwikkeld om andere soorten te manipuleren zodat zij hun jongen opvoeden. Hoe komen ze daarmee weg?Wetenschapper Nick Davies onthult hoe de koekoek zijn soortgenoten beduvelt. Door speurwerk en veldexperimenten komt hij erachter dat er sprake is van een wedloop: de soortgenoten leren de gemene spelletjes van de koekoek steeds beter te doorzien, waardoor de koekoek op zijn beurt weer op zoek gaat naar nieuwe listen. Zo blijven de soorten zich evolueren. De koekoek geeft fascinerende, nieuwe inzichten in de leefwereld van deze vogels en in de wijze waarop bedrog gedijt en evolueert.

Wil je het boek lezen?De vogelserie - De koekoek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nick Davies. Lezen De vogelserie - De koekoek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN