Familieziek

Familieziek - Peter van Dongen | Tiliboo-afrobeat.com

...ilieziek door Adriaan van Dis. Door gebruik te maken van Scholieren ... Familieziek - bibliotheek.nl ... .com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Als je niet alle cookies wilt toestaan, ... Familieziek is beter dan Indische duinen én Nathan Sid.' Onderdeel C Mijn persoonlijke verwerking over Familieziek Dit is de eerste keer dat ik een boek van Adriaan van Dis lees, dus mijn mening is ook alleen gebaseerd op dít boek van hem, geen vergelijking mogelijk. Familieziek is beter dan Indische duinen én Nathan Sid.' In 2004 ... Boekverslag Nederlands Familieziek door Adriaan van Dis ... ... . Familieziek is beter dan Indische duinen én Nathan Sid.' In 2004 schreef hij het boekenweekessay 'Onder het zink. Un abécédaire de Paris'.Begin januari 2007 verscheen de roman De wandelaar en eind november 2007 Leeftocht. In 2010 kwam Tikkop uit, de roman die genomineerd werd ...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter van Dongen
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Familieziek.pdf

OMSCHRIJVING

'Hun broertje. Kort na de oorlog geboren, een ongelukje, net na het kamp... Hij zat verborgen onder haar hongeroedeem. Smokkelkind, tijdens de overtocht. Thuis noemen ze hem jongen, knul, of naar het laatste karwei dat hij heeft uitgevoerd: boener, veger, stoffer of stoker. En soms, als de meisjes vrijgevig zijn, noemen ze hem heel lief broer.' Voor Familieziek bewerkte Peter van Dongen de gelijknamige roman van Adriaan van Dis tot een beeldroman. Een verhaal in taferelen over een Indisch gezin, getekend door de oorlog, dat probeert te aarden in het Holland van de jaren vijftig. De zussen fluisteren achter het gordijn over hun geheimen. De vader, gebrand op rechtsherstel, bereidt zijn zoon voor op een nieuw gevaar: de Russen! Temidden van dit alles vindt de jongen troost bij zijn schaduwbroertje, wiens aanwezigheid hij voelt maar over wie nooit gesproken mag worden.

Wil je het boek lezen?Familieziek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter van Dongen. Lezen Familieziek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN