Leiders in cultuurverandering

Leiders in cultuurverandering - Jaap Boonstra | Tiliboo-afrobeat.com

...ders in cultuurverandering zijn zich bewust van ontwikkelingen in de omgeving en weten wat er speelt in de organisatie ... PDF 14782 BW Leiders in cultuurverandering ... . Ze kennen zichzelf en verdiepen zich in anderen. Dit bewustzijn gebruiken ze om de energie van de mensen in de orga-nisatie te richten. Ze geven zelf het goede voorbeeld. "Leiders in cultuurverandering 1e druk is een boek van Jaap Boonstra uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023252337 ""Dit boek biedt voorbeelden, inzichten en inspiraties om succesvol te werken aan strategische en ... Boonstra leiders in cultuurverandering - - NCOI - StudeerSnel ... . ISBN 9789023252337 ""Dit boek biedt voorbeelden, inzichten en inspiraties om succesvol te werken aan strategische en culturele veranderingen in organisaties."" Leiders in cultuurverandering zijn dus mensen die initiatief nemen, hun nek uitsteken en bestaande patronen in discussie brengen. Verandering van organisatiecultuur is daarbij dus niet alleen een zaak van topmanagers, ook al is een cultuur...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap Boonstra
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Leiders in cultuurverandering.pdf

OMSCHRIJVING

"Leiders in cultuurverandering 1e druk is een boek van Jaap Boonstra uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023252337 ""Dit boek biedt voorbeelden, inzichten en inspiraties om succesvol te werken aan strategische en culturele veranderingen in organisaties."" Cultuurverandering is een van de meest genoemde en ook een van de moeilijkste wegen om strategische en organisatorische veranderingen in organisaties te bewerkstelligen. Een oorzaak voor de moeizame verandering ligt deels in de weerbarstigheid van de heersende waarden en normen in organisaties. Leidinggevenden hebben vaak moeite met cultuurveranderingen omdat ze zelf de cultuur mede hebben vormgegeven. Andere oorzaken voor het falen en slagen van cultuurveranderingen zijn te vinden in de rol van leiders, de veranderaanpak en de gebruikte interventies. Deze volledig herziene editie van het succesvolle boek Leiders in cultuurverandering is gebaseerd op negentien diepgaande studies in organisaties die werken aan hun organisatiecultuur om strategische vernieuwing te realiseren. De ervaringen van mensen in deze organisaties vormen hierbij de leidraad. Met deze herziening sluit het boek aan bij de actualiteit en de sterk veranderende context waarin organisaties actief zijn. Een overzicht van veranderstrategieen biedt praktische inzichten voor het kiezen van een passende aanpak in de eigen organisatie. Het boek bevat een rijkdom aan interventies die concrete handvatten bieden. De kritische succesfactoren en randvoorwaarden die in het boek zijn opgenomen, dragen bij aan het succesvol handelen van leiders in cultuurverandering. Leiders in cultuurverandering zijn niet alleen topmanagers en bestuurders. Het initiatief voor verandering kan ook liggen bij leidinggevenden, professionals en medewerkers. Juist het samenspel tussen deze spelers is een van de succesfactoren voor strategische en culturele vernieuwing. Prof. Dr. Jaap Boonstra is hoogleraar organisatieverandering aan de Universiteit van Amsterdam en bij Esade Business School in Barcelona. Jaap Boonstra is betrokken bij vernieuwingsprocessen in organisatorische netwerken en begeleidt bedrijven en overheidsinstellingen in complexe veranderingen."

Wil je het boek lezen?Leiders in cultuurverandering in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap Boonstra. Lezen Leiders in cultuurverandering Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN