Broek en Waterland

Broek en Waterland - Loek Zoon | Tiliboo-afrobeat.com

... alle 23 huizen te koop in Broek in Waterland ... Broek in Waterland - VVV Waterland - Laag Holland ... . Bekijk foto's, plattegronden, filter het aanbod en vind direct de huizen die je zoekt. Broek in Waterland is een dorp in de gemeente Waterland, ten noorden van Amsterdam.Tot 1991 was Broek in Waterland een zelfstandige gemeente met de kernen Uitdam en Zuiderwoude.Broek in Waterland telt 2.735 inwoners. Het dorp heeft een beschermd dorpsgezicht.. Sommige van de houten huizen, vaak geschilderd in pasteltinten en versierd met een deurkalf, hebben een ceremoniële voordeur. Aan de rand van het mooie dorpje Broek in W ... Broek in Waterland, Nederland - mooiste dorpjes ... . Aan de rand van het mooie dorpje Broek in Waterland, op steenworp afstand van Amsterdam is fluisterboot- en kanoverhuurbedrijf "Broeker Bootverhuur" gevestigd. Daar kunt u van woensdag t/m zondag (juli & augustus de hele week geopend) een fluisterboot met fluistermotor huren...

INFORMATIE

AUTEUR
Loek Zoon
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Broek en Waterland.pdf

OMSCHRIJVING

De geschiedenis van Broek in Waterland en de regio Waterland vormt het decor van dit boek. Het verhaal begint in 1282, als graaf Floris V de heerlijkheid Waterland in handen krijgt van Jan Persijn, en eindigt in 1811 met het bezoek van keizer Napoleon aan het pittoreske Broek. In een aantal case studies wordt gekeken naar de manieren waarop Broek en de omliggende Waterlandse dorpen en steden samenwerkten op politiek, economisch, waterstaatkundig en militair gebied. Het ging hierbij vooral om ad hoc bondgenootschappen, al was de Unie van Waterland een structureel samenwerkingsverband van de zes Waterlandse hoofddorpen. Aanleiding om de krachten te bundelen, kon zijn: de baljuw die meer macht naar zich toe wilde trekken, de rivaliteit met de economische grootmacht Amsterdam, de droogmaking van het Buiksloter-, Broeker- en Belmermeer, of de oorlogsdreiging tijdens de beginjaren van de Opstand en in het Rampjaar 1672.

Wil je het boek lezen?Broek en Waterland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Loek Zoon. Lezen Broek en Waterland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN