Meisjes met ADHD

Meisjes met ADHD - Kathleen Nadeau | Tiliboo-afrobeat.com

...e meisjes met ADHD minder impulsief en hyperactief zijn, is de kans groot dat hun ADHD ook op school minder makkelijk wordt opgemerkt ... ADHD boeken - De top 10 beste boeken over ADHD ... . Ze glippen er als het ware tussendoor omdat ze zich rustiger gedragen en zich wat meer op de achtergrond houden. 4. Ze zijn vaker afgeleid. Meisjes met ADHD is de Nederlandse vertaling van de geheel herziene bestseller van Kathleen Nadeau, Ellen Littman en Patricia Quinn. Ook al verscheen de eerste editie van dit boek reeds 15 jaar geleden in de VS,toch worden meisjes met ADHD nog steeds verkeerd gedi ... Meisjes met ASS - ASS bij meisjes - Gedragsproblemen in de ... ... . Ook al verscheen de eerste editie van dit boek reeds 15 jaar geleden in de VS,toch worden meisjes met ADHD nog steeds verkeerd gediagnosticeerd en niet begrepen. Veel meisjes met ADHD komen tijdens deze periode met zichzelf in de knoei en ze ontwikkelen een negatief zelfbeeld. Ze krijgen te maken met psychische problemen. Dit is moeilijker te herkennen dan de fysieke symptomen van ADHD. Dat is één van de belangrijkste redenen dat ADHD lange tijd niet herkend werd bij meisjes. Kinderen met deze vorm...

INFORMATIE

AUTEUR
Kathleen Nadeau
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Meisjes met ADHD.pdf

OMSCHRIJVING

Meisjes met ADHD is de Nederlandse vertaling van de geheel herziene bestseller van Kathleen Nadeau, Ellen Littman en Patricia Quinn. Ook al verscheen de eerste editie van dit boek reeds 15 jaar geleden in de VS,toch worden meisjes met ADHD nog steeds verkeerd gediagnosticeerd en niet begrepen.Nadeau, Littman en Quinn laten zien hoe complex ADHD bij meisjes en vrouwen is. Niet alleen omdat de problematiek verschuift gedurende de levensloop en per situatie kan verschillen (thuis, op school, op werk en in relaties), maar ook omdat ADHD per persoon anders is. Aan de hand van voorbeelden en casussen laten de auteurs zien hoe uniek de weg is die meisjes met ADHD afleggen gedurende hun kindertijd, adolescentie en volwassenheid.In deze herziene uitgave zijn recente onderzoeken en inzichten opgenomen over diagnostiek en behandeling. Ook is er meer aandacht voor gelijktijdig optredende aandoeningen zoals stemmingsstoornissen, zwakke executieve functies, eetstoornissen en risicogedrag. Daarnaast zijn zowel de checklists voor school (basis en middelbaar) als ook de zelfbeoordelingsvragenlijst voor meisjes geactualiseerd.Onveranderd zijn de praktische, oplossingsgerichte tips en adviezen voor ouders, leerkrachten en professionals om meisjes met ADHD te helpen. De levendige voorbeelden en de compassievolle stijl maken dit boek zowel geschikt voor professionals, als voor ouders en directe naasten van meisjes met ADHD.

Wil je het boek lezen?Meisjes met ADHD in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kathleen Nadeau. Lezen Meisjes met ADHD Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN