Kindsoldaat

Kindsoldaat - Oscar van den Boogaard | Tiliboo-afrobeat.com

...ndsoldaat is een kind dat dienstdoet in een regeringsleger of in een georganiseerde gewapende politieke groep ... Kindsoldaat by Oscar van den Boogaard - Goodreads ... . Het gaat hierbij niet alleen om betrokkenheid bij gevechten, maar ook dienstdoen als kok, drager of boodschapper. Het Verdrag inzake de Rechten van het Kind schrijft voor dat kinderen onder de 15 jaar niet ingezet mogen worden bij gewapende conflicten. Het leven als kindsoldaat is verschrikkelijk zwaar. Er zijn strenge regels waar je je aan moet houden. Kindsoldaten leven in enge situaties. Ze worden vaak met ... Kindsoldaat gedichten nodig? Kies vandaag nog uit ruim 80 ... ... . Er zijn strenge regels waar je je aan moet houden. Kindsoldaten leven in enge situaties. Ze worden vaak met de dood bedreigd als ze zich niet aan de regels houden. De kinderen die echt moeten vechten, krijgen soms zelfs drugs in hun eten. Ex-kindsoldaat uit de Centraal Afrikaanse Republiek Huidige steun slaat de plank mis De misverstanden over kindsoldaten, hun herkomst, rekrutering en h...

INFORMATIE

AUTEUR
Oscar van den Boogaard
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Kindsoldaat.pdf

OMSCHRIJVING

De ontrafeling van een familiegeschiedenis.Kindsoldaat is een epos over twee voorname Nederlandse families op de grens met Duitsland. Tegen de achtergrond van oorlogen en grote maatschappelijke veranderingen houden zij vast aan de oude wereldorde. Familiekasteel Metternich heeft een Limburgse en een Pruisische poort. Eind 19de eeuw wordt daar de tweeling Nol en Max geboren, die hun jeugd doorbrengen met het buurmeisje Nora. Wanneer aan het begin van de Eerste Wereldoorlog de achttienjarige broers het kasteel ieder door een andere poort verlaten, komen ze aan weerszijden van de geschiedenis terecht.De gevolgen van hun keuzes zullen het lot van de volgende generaties bepalen. Zo zal in het moeizame huwelijk van Nora de tweeling altijd een beslissende rol spelen. Als in de jaren vijftig haar opstandige dochter Elsie op een skivakantie de prins leert kennen, lijkt deze liefde even onmogelijk als noodzakelijk.Elsies levensmotto was het residu van haar onfortuinlijke ervaringen: alles is zwaartekracht! Dingen overkwamen en verpletterden je. Een mens kon maar het beste in zijn bed blijven liggen en afwachten, maar zelfs daar was je niet veilig.

Wil je het boek lezen?Kindsoldaat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Oscar van den Boogaard. Lezen Kindsoldaat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN