BDB Docentenreeks - Activerende didactiek

BDB Docentenreeks - Activerende didactiek - Lia Bijkerk | Tiliboo-afrobeat.com

...centenreeks - Activerende didactiek 1e druk is een boek van Lia Bijkerk uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum ... bol.com | Lia Bijkerk artikelen kopen? Alle artikelen online ... . ISBN 9789036811743 Alle docenten die lesgeven in het hbo moeten aan de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) voldoen. BDB Docentenreeks - Activerende didactiek EBOOK Tooltip Ebooks kunnen worden gelezen op uw computer en op daarvoor geschikte e-readers. Gevarieerd lesgeven in het hoger beroepsonderwijs Alle docenten die lesgeven in het hbo moeten aan de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) voldoen. Dit boek is een hulpmiddel voor docenten om deze kwalificatie te verkrijgen en biedt inspiratie om te werken ... Bureau ISBN - Activerende didactiek ... . Dit boek is een hulpmiddel voor docenten om deze kwalificatie te verkrijgen en biedt inspiratie om te werken aan de competenties 'ontwerpen' en 'doceren'. Het uitgangspunt in dit boek is de didactische visie die ook beschreven is in het boek 'Activerend opleiden. Didactiek ... Vergelijken - Bdb Doc...

INFORMATIE

AUTEUR
Lia Bijkerk
DIMENSIE
6,6 MB
BESTANDSNAAM
BDB Docentenreeks - Activerende didactiek.pdf

OMSCHRIJVING

BDB Docentenreeks - Activerende didactiek 1e druk is een boek van Lia Bijkerk uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036811743 Alle docenten die lesgeven in het hbo moeten aan de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) voldoen. Dit boek is een hulpmiddel voor docenten om deze kwalificatie te verkrijgen en biedt inspiratie om te werken aan de competenties 'ontwerpen' en 'doceren'. Het uitgangspunt in dit boek is de didactische visie die ook beschreven is in het boek 'Activerend opleiden. Didactiek voor resultaatgericht beroepsonderwijs' van dezelfde auteurs. Deze visie is nu verder geoptimaliseerd. Activerende didactiek is een methode van lesgeven die inspeelt op verschillen tussen studenten. Het accent in dit boek ligt op de didactiek met betrekking tot het ontwerpen en uitvoeren van onderwijs en is opgezet vanuit praktische vragen waarmee docenten in het hoger beroepsonderwijs vaak geconfronteerd worden. Het gaat om vragen als: Hoe bereid ik mijn lessen, trainingen of workshops voor? Hoe vind of maak ik materiaal voor mijn lessen? En, hoe kan ik studenten uitdagen? Activerende didactiek maakt het onderwijs meer gedifferentieerd, waardoor de talenten van studenten beter benut worden. De vele praktische voorbeelden en tips in dit boek zijn afkomstig uit de praktijk van verschillende hogescholen en toegespitst op de BDB. De reflectievragen en portfolioopdrachten helpen bij het inschatten van de eigen bekwaamheid op het gebied van ontwerpen en doceren. Activerende didactiek - Gevarieerd lesgeven in het hoger beroepsonderwijs is in eerste instantie bestemd voor hbo-docenten. Daarnaast kunnen ook mbo-docenten, docenten voortgezet- en basisonderwijs, trainers, facilitatoren, bedrijfsopleiders, praktijkopleiders, studieloopbaanbegeleiders, mentoren, coaches en docenten betrokken bij volwasseneneducatie met dit boek werken aan hun didactische kwaliteiten.

Wil je het boek lezen?BDB Docentenreeks - Activerende didactiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lia Bijkerk. Lezen BDB Docentenreeks - Activerende didactiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN