Verpleegkundige interventies

Verpleegkundige interventies - Gloria Bulechek | Tiliboo-afrobeat.com

... verpleegkundige interventie is 'elke (be)handeling die door een verpleegkundige wordt uitgevoerd op grond van haar deskundige oordeel en klinische kennisom zo de resultaten van de patient/client te vergroten' (Dochterman & Bulecheck,2004, p ... Databank interventies | Vilans ... . xxiii).. Verpleegkundige interventies worden ook wel verpleegkundige acties, activiteiten, maatregelen en strategieën genoemd. Een verpleegkundige interventie is een behandeling die een verpleegkundige uitvoert op basis van een deskundig oordeel en klinische kennis ten behoeve van een zorgvrager. Een verpleegkundige interventie bestaat uit een verzameling van patiëntgebonden verpleegkundige handelingen.Het toepassen van wisselligging en het dagelijks controleren van de huidconditie zijn bijvoorbeeld verpleegkundige ... Verpleegkun ... Verpleegkundige interventies bij depressie - Richtlijn ... ... . Een verpleegkundige interventie bestaat uit een verzameling van patiëntgebonden verpleegkundige handelingen.Het toepassen van wisselligging en het dagelijks controleren van de huidconditie zijn bijvoorbeeld verpleegkundige ... Verpleegkundige interventies draagt bij tot adequaat onderwijs in de klinische besluitvorming. Het boek voorziet in standaardisering en definiër...

INFORMATIE

AUTEUR
Gloria Bulechek
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Verpleegkundige interventies.pdf

OMSCHRIJVING

'Verpleegkundige interventies' is de vertaling van 'Nursing Interventions Classification (NIC)'. Deze derde, herziene Nederlandse editie is gebaseerd op de vijfde Amerikaanse druk. Het boek biedt een gestructureerde indeling (taxonomie) van verpleegkundige handelingen en verrichtingen. De belangrijkste kenmerken van de NIC zijn: - volledigheid: meer dan 500 interventies; - evidence-based; - vanuit de bestaande praktijk ontwikkeld; - weerspiegelt de actuele klinische praktijk en recent onderzoek; - duidelijke en klinisch zinvolle terminologie; - in het veld getoetst; #NAAM?'Verpleegkundige interventies' draagt bij tot adequaat onderwijs in de klinische besluitvorming. Het boek voorziet in standaardisering en definiëring van de benodigde kennis voor verpleegkundig onderwijs en de verpleegkundige praktijk. Tevens is het een hulpmiddel bij de ontwikkeling van leerplannen, die daardoor beter aansluiten op de praktijk. 'Verpleegkundige interventies' is primair bedoeld voor verpleegkundigen. Zij kunnen met dit boek een keuze maken uit mogelijke interventies. Daarnaast kan het boek een hulpmiddel zijn bij de communicatie over behandelingen met andere zorgverleners. 'Verpleegkundige interventies' ondersteunt bovendien beleidsfunctionarissen bij het zichtbaar maken van het verpleegkundig oordeel in de gezondheidszorg. Zij kunnen het boek gebruiken voor het onderzoeken van de effectiviteit en de kosten van de verpleegkundige zorg en het maken van een doelmatige planning.

Wil je het boek lezen?Verpleegkundige interventies in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gloria Bulechek. Lezen Verpleegkundige interventies Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN