Staat van verwarring

Staat van verwarring - Ad Verbrugge | Tiliboo-afrobeat.com

...n verwarring - het offer van liefde. Bestaat er zoiets als de 'hoogste vorm van geslachtsgemeenschap'? Het denken in ideaaltypen vertroebelt meer dan het verheldert ... Boekwinkeltjes.nl - Staat van Verwarring . ( Het offer van ... ... . Stephan Sanders 24 augustus 2013, 0:00. Dit is een indrukwekkend boek, omdat het tomeloos ambitieus is. Staat van verwarring: Het offer van liefde is het langverwachte nieuwe boek van Ad Verbrugge, dat negen jaar na zijn filosofische bestseller Tijd van Onbehagen verschijnt. Het is een hernieuwde bezinning op onze tijd, waarin sprake is van strijdige waarden, verbleekte idealen en onzekerheid over de toekomst. Met Tijd van Onbehagen b ... bol.com | Staat van verwarring (ebook), Ad Verbrugge ... ... . Het is een hernieuwde bezinning op onze tijd, waarin sprake is van strijdige waarden, verbleekte idealen en onzekerheid over de toekomst. Met Tijd van Onbehagen brak Ad Verbrugge door bij een groot publiek. Negen jaar later verschijnt zijn langverwachte nieuwe boek, Staat van Verwarring, waarin Verbrugge de problemen van de Westerse moderniteit aan de hand van recente gebeurtenissen, andere denkers en persoonlijke ervaringen opnieuw en meer...

INFORMATIE

AUTEUR
Ad Verbrugge
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Staat van verwarring.pdf

OMSCHRIJVING

Staat van verwarring: Het offer van liefde is het langverwachte nieuwe boek van Ad Verbrugge, dat negen jaar na zijn filosofische bestseller Tijd van Onbehagen verschijnt. Het is een hernieuwde bezinning op onze tijd, waarin sprake is van strijdige waarden, verbleekte idealen en onzekerheid over de toekomst. In Het offer van liefde ontwikkelt Verbrugge een prikkelende gedachtegang naar aanleiding van de vraag naar de wereldwijde populariteit van de erotische bestseller Vijftig tinten. Daarbij laat hij zien dat de postmoderne mens in staat van verwarring verkeert met betrekking tot de meest elementaire vorm van gemeenschap – die van de liefdesrelatie. Bij uitstek in die (erotische) liefde komt een verlangen naar gemeenschap tot uitdrukking dat indruist tegen onze virtuele consumptiecultuur. Bij het ontvouwen van zijn gedachten laat Verbrugge zich inspireren door verschillende tradities en denkers: van de dionysische mysteriën, Plato’s Symposium en Aristoteles’ deugdethiek tot de middeleeuwse ridderroman, Foucaults idee van biomacht en Houellebecqs Elementaire deeltjes. Niettemin is Het offer van liefde een oorspronkelijke wijsgerige verhandeling, niet zozeer ontstaan uit theoretische interesse, maar uit existentiële noodzaak – en zo dient het boek ook gelezen te worden! Over de auteur(s):Ad Verbrugge (1967) is als filosoof niet alleen actief binnen de academische wijsbegeerte. Hij stond aan de wieg van de beweging rond het thema ‘beroepseer’ en is oprichter en voorzitter van de vereniging Beter Onderwijs Nederland. Verbrugge was jarenlang adviseur bij het programma Buitenhof en zette samen met Clairy Polak het televisieprogramma Het Filosofisch Kwintet op de kaart dat komende zomer zijn derde seizoen beleeft.

Wil je het boek lezen?Staat van verwarring in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad Verbrugge. Lezen Staat van verwarring Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN