De koekoek

De koekoek - Nick Davies | Tiliboo-afrobeat.com

...koek is een zwem- en sportcentrum in Vaassen ... Koekoek (vogel) - Wikipedia ... . In 2012 is de gloednieuwe accommodatie in gebruik genomen. De koekoek wordt in het tweede levensjaar geslachtsrijp. Het broedparasitisme als voorplantingsstrategie kan worden gezien als een aanpassing aan het korte verblijf in het broedgebied. Voordeel is hierbij dat de noodzaak tot nestbouw vervalt. De volwassen koekoeken arriveren vaak na hun favoriete waardvogel in het broedgebied, zodat die hun territorium al hebben bezet. De koekoek staat op de Rode Lijst van Nede ... Kwekerij de Koekoek - Groot assortiment bomen en struiken ... . De koekoek staat op de Rode Lijst van Nederlandse broedvogels (categorie Kwetsbaar). Rode Lijsten bevatten soorten die bedreigd worden of kwetsbaar zijn. Rode Lijsten hebben geen officiële juridische status, maar hebben in de praktijk wel een belangrijke signaleringfunctie. Na ruim twee jaar grondige restauratie heropende ...

INFORMATIE

AUTEUR
Nick Davies
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De koekoek.pdf

OMSCHRIJVING

De koekoek wordt bezongen in het werk van Shakespeare, Milton en Wordsworth. Maar voor veel vogels is de koekoek het ultieme kwaad, want het is de grootste bedrieger in het vogelrijk. Koekoeken over de hele wereld hebben tal van slimmigheden ontwikkeld om andere soorten te manipuleren zodat zij hun jongen opvoeden. Hoe komen ze daarmee weg?Wetenschapper Nick Davies onthult hoe de koekoek zijn soortgenoten beduvelt. Door speurwerk en veldexperimenten komt hij erachter dat er sprake is van een wedloop: de soortgenoten leren de gemene spelletjes van de koekoek steeds beter te doorzien, waardoor de koekoek op zijn beurt weer op zoek gaat naar nieuwe listen. Zo blijven de soorten zich evolueren. De koekoek geeft fascinerende, nieuwe inzichten in de leefwereld van deze vogels en in de wijze waarop bedrog gedijt en evolueert.

Wil je het boek lezen?De koekoek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nick Davies. Lezen De koekoek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN