De duizelingwekkende jaren

De duizelingwekkende jaren - Philipp Blom | Tiliboo-afrobeat.com

...en bij De duizelingwekkende jaren. Ik heb het boek gelezen nadat ik bij de Trosnieuwsshow een lyrische aanbeveling had gekregen ... De duizelingwekkende jaren door Philipp Blom (paperback ... ... . Het gegeven van het boek is interessant, het wil laten zien welke duizelingwekkende ontwikkelingen in de jaren voor de 1e wereldoorlog zich in de Europese samenleving afspeelden: kunst, politiek, samenleving, wetenschap, techniek, op al deze vlakken danste de ... Philipp Blom - De Duizelingwekkende Jaren. Tussen 1900 en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog veranderde de wereld radicaler dan ooit radicaal. Machines rukten op, ... De duizelingwekkende jaren: Europa 1900-1914. ... . Tussen 1900 en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog veranderde de wereld radicaler dan ooit radicaal. Machines rukten op, vrouwen werden assertief, twijfel sloeg alom toe. Paul Depondt 10 juli 2009, 14:00 De twintigste eeuw is niet begonnen in de loopgraven, maar in de duizelingwekkende jaren die eraan voorafgingen. Blom betrekt de literatuur en de beeldende kunst erbij en brengt zodoende het verleden...

INFORMATIE

AUTEUR
Philipp Blom
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De duizelingwekkende jaren.pdf

OMSCHRIJVING

Stel je voor dat je de jaren 1900 tot 1914 zou bezien zonder deschaduw die de gruwelijke gebeurtenissen van detwintigste eeuw daarover geworpen hebben.Stel je voor dat je niets wist van de Somme, van Stalingrad, Auschwitz,Hiroshima, dat de toekomst nog openen oningevuld zou zijn.Zo beschrijft Blom die veertien jaren: zoals ze beleefd zijn in al huncomplexiteit en tegenstrijdigheid en met de bijbehorende hoop envrees. Hoe zag Frankrijk eruit in 1900, ten tijde van de Wereldtentoonstelling?Wat hield de Engelsen bezig in het jaar waarinkoningin Victoria stierf? Blom beschrijft de industriële ontwikkelingen de aanzienlijke versnelling waarin de wereld vervolgens raakte.De twintigste eeuw is niet begonnen in de loopgraven, maar in deduizelingwekkende jaren die eraan voorafgingen. Blom betrekt de literatuuren de beeldende kunst erbij en brengt zodoende het verledenop een buitengewoon aantrekkelijke wijze tot leven.

Wil je het boek lezen?De duizelingwekkende jaren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Philipp Blom. Lezen De duizelingwekkende jaren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN