Professioneel communiceren met ouders

Professioneel communiceren met ouders - Tonnis Bolks | Tiliboo-afrobeat.com

...oneel communiceren met ouders 2e druk is een boek van Tonnis Bolks uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers ... Vind professioneel communiceren met ouders op Marktplaats ... ... . ISBN 9789462364738 Als (aanstaand) leerkracht in het primair onderwijs moet je van alles weten en kunnen. Communiceren met ouders is een vereiste competentie van leerkrachten. Een competentie is een geheel van kennis, vaardigheden, houding en persoonlijke kwaliteiten waarbij reflectie wordt verondersteld. Deze aspecten van de competentie 'communiceren met ouders' worden in dit boek helder beschreven, maa ... Professioneel communiceren met ouders Samenvattingen ... ... . Deze aspecten van de competentie 'communiceren met ouders' worden in dit boek helder beschreven, maar zullen geïntegreerd moeten worden in ... 16 Professioneel communiceren met ouders Het opdelen heeft een voordeel. Aan de hand van een paar voorbeelden kan dat worden uitgelegd. Zo bestaat de mogelijkheid dat je qua kennis al genoeg bagage in huis hebt als het gaat om communiceren met ouders, maar je vaardighe...

INFORMATIE

AUTEUR
Tonnis Bolks
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Professioneel communiceren met ouders.pdf

OMSCHRIJVING

Professioneel communiceren met ouders 2e druk is een boek van Tonnis Bolks uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789462364738 Als (aanstaand) leerkracht in het primair onderwijs moet je van alles weten en kunnen. Het samenwerken met ouders wordt daarin een steeds belangrijker onderdeel. Betrokkenheid van de ouders bij de school komt de ontwikkeling van de kinderen ten goede. Door ouders als partners te beschouwen kunnen leerkrachten op een positieve manier die betrokkenheid vergroten. Professioneel communiceren met ouders is daarvoor een eerste vereiste, en dat staat in dit boek centraal. In de eerste hoofdstukken wordt de theorie neergezet. Daarbij worden de onderwerpen 'school en ouders', 'communiceren' en 'gesprekken met ouders' behandeld. Uitgebreid wordt ingegaan op de ouderschapstheorie en de vraag daarbij is: wat is typisch voor ouders en hoe kunnen leerkrachten daar rekening mee houden? Communiceren met ouders vraagt van de leerkracht een houding waarin afstemming en vertrouwen een grote rol spelen. Deze twee houdingsaspecten komen in het tweede deel naar voren. In de laatste hoofdstukken komen de vaardigheden aan bod. Hoe voer je een gesprek met ouders? Welke interventies kun je daarbij toepassen en wat doe je als het communiceren lastig wordt? Door middel van 22 talige en creatieve (reflectie)opdrachten wordt betekenis gegeven aan de ervaringen, de gevoelens, de gedachten en de motieven die een rol spelen binnen de communicatie met ouders. Daarbij komen persoonlijke kwaliteiten en leerpunten naar voren. Dit boek is bedoeld voor Pabo-studenten en leerkrachten in het (speciaal) basisonderwijs. Daarnaast is deze uitgave ook geschikt voor anderen die beroepsmatig met kinderen en hun ouders werken. Tonnis Bolks is onderwijskundige en als docent en adviseur werkzaam bij de Hogeschool Viaa in Zwolle.

Wil je het boek lezen?Professioneel communiceren met ouders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tonnis Bolks. Lezen Professioneel communiceren met ouders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN