Fenomenologie van de geest

Fenomenologie van de geest - G.W.F. Hegel | Tiliboo-afrobeat.com

...menologie van de geest, Hegels hoofdwerk uit 1807, is nu integraal beschikbaar in een uitmuntende vertaling van filosoof Willem Visser ... Georg Wilhelm Friedrich Hegel (vert. Willem Visser ... ... .Het boek is bewierookt en verguisd, maar niemand betwist dat het een van de belangrijkste werken is in de westerse filosofie. In de Fenomenologie van de geest probeert Hegel de geschiedenis van de mensheid opnieuw te denken, in het licht van Kants ... De Phänomenologie des Geistes (Fenomenologie van de geest) (1807) is een filosofisch boek van G.W.F. Hegel.De lezer die Hegel met de Fenomenologie op het oog heeft, staat sceptisch tegenover de mogelijkheid van ware kennis.Hegel ... PDF Georg Wilhelm Friedrich Hegel. Fenomenologie van de geest ... ... .W.F. Hegel.De lezer die Hegel met de Fenomenologie op het oog heeft, staat sceptisch tegenover de mogelijkheid van ware kennis.Hegel wil deze lezer leiden tot "absoluut weten". Fenomenologie van de geest 1e druk is een boek van Georg Wilhelm Friedrich Hegel uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789461055798 Hegel (1770- 183 1) wordt beschouwd als een van de grootste filosofen van de Europese geschiedenis, wegens zijn oorspronkelijkheid, zijn d...

INFORMATIE

AUTEUR
G.W.F. Hegel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Fenomenologie van de geest.pdf

OMSCHRIJVING

Fenomenologie van de geest 1e druk is een boek van Georg Wilhelm Friedrich Hegel uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789461055798 Hegel (1770- 183 1) wordt beschouwd als een van de grootste filosofen van de Europese geschiedenis, wegens zijn oorspronkelijkheid, zijn denkkracht en zijn systeembouw. De betekenis en invloed van zijn hoofdwerk, Die Phanornenologie des Geistes uit 1807, is groot. In de Fenomenologie van de geest is een revolutionaire geest ontdekt, die de meest uiteenlopende richtingen in filosofie en wetenschap heeft geïnspireerd. Hegel stelt de ervaring ten grondslag aan de filosofie; de wijsbegeerte moet de werkelijkheid in haar ontwikkeling volgen. Die werkelijkheid kan worden begrepen, wanneer ze wordt gezien als een voortdurende verandering vol tegenstellingen, die worden verzoend, maar ook tot nieuwe tegenstellingen leiden.

Wil je het boek lezen?Fenomenologie van de geest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.W.F. Hegel. Lezen Fenomenologie van de geest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN