Door stil te staan kom je verder

Door stil te staan kom je verder - Geert Bettinger | Tiliboo-afrobeat.com

...or stil te staan kom je verder 1e druk is een boek van Geert Bettinger uitgegeven bij Uitgeverij S ... Door stil te staan kom je verder | Boek.be ... .W.P. B.V.. ISBN 9789088505959 Gedrag van zorgafhankelijke cli nten wordt gemakkelijk als 'probleemgedrag' gezien. Door stil te staan kom je verder Een andere kijk op 'probleemgedrag' Geert Bettinger . ISBN 9789088505959 | 208 Pagina's | Paperback | 3e druk, 2017 Omschrijving. Gedrag van zorgafhankelijke cliënten wordt gemakkelijk als 'probleemgedrag' gezien. Dit doet onvoldoende recht aan hun situatie ... Door stil te blijven staan laat je je niet verle ... Door stil te staan kom je verder - Het Veilige Huis ... . Dit doet onvoldoende recht aan hun situatie ... Door stil te blijven staan laat je je niet verleiden door deze onmacht. Dan ontstaat er ruimte om verder te kijken. Om een paar keer in en uit te ademen en tot jezelf te komen. En door bij jezelf te komen kun je ook bij de ander komen. Dit is wat de schrijver van je vraagt. En hij b...

INFORMATIE

AUTEUR
Geert Bettinger
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Door stil te staan kom je verder.pdf

OMSCHRIJVING

"Door stil te staan kom je verder 1e druk is een boek van Geert Bettinger uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088505959 Gedrag van zorgafhankelijke cli nten wordt gemakkelijk als 'probleemgedrag' gezien. Dit doet onvoldoende recht aan hun situatie. Wat is de achtergrond van dit gedrag? Deze cli nten vinden soms niet de juiste woorden of durven zich niet uit te spreken als ze problemen hebben. Om toch de aandacht te krijgen die ze nodig hebben, uiten zij zich op een eigen, specifieke manier die dikwijls niet herkend wordt. Een belangrijke vraag, die wij moeten beantwoorden is: ""Zijn wij door ons gedrag een van de oorzaken waardoor een cli nt signalen gaat, zelfs m et, uitzenden?"" Het is natuurlijk vreemd dat, als wij een probleem hebben met het gedrag van een cli nt, dat hij dan ons probleem moet oplossen, hij moet stoppen het ons lastig te maken. Ik vind dat wij ons probleem zoveel mogelijk zelf moeten oplossen. Terwijl in de praktijk het volgende regelmatig voorkomt: ""Ik heb een probleem met jouw gedrag en daarom wil ik dat jij mijn probleem oplost. Dus jij moet veranderen."" Anders gezegd: ""Jij moet een ander, duidelijker signaal geven in plaats van mij tot last te zijn."" Daar komt bij dat als de betekenis niet duidelijk is, hoe kunnen we dan iemand goed helpen? Een cli nt, die in zijn dossier beschreven staat als problematisch, schopt bij het minste of geringste tegen alles wat hem voor de voeten komt. Wij noemen dit schoppen 'probleemgedrag'. Wat is ons probleem hiermee? Wij vinden het niet goed dat hij zich zo gedraagt omdat hij daarmee mogelijk spullen vernielt. We willen dat hij ophoudt met schoppen. Stopt hij met dit 'probleemgedrag' dan zijn wij tevreden. Als we dit schoppen gaan zien als een signaal, waarmee deze cli nt ons iets duidelijk wil maken, zullen we moeite moeten doen hem te begrijpen. Hierdoor veroordelen we dit gedag niet meer, maar zien dit als zijn manier. Indien we de betekenis hiervan kunnen duiden, kunnen we hem ook helpen. Anders gezegd: het is maar goed dat hij schopt!"

Wil je het boek lezen?Door stil te staan kom je verder in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Geert Bettinger. Lezen Door stil te staan kom je verder Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN