Aan de slag met handschriftonderwijs

Aan de slag met handschriftonderwijs - Anneloes Overvelde | Tiliboo-afrobeat.com

...lag met handschriftonderwijs van Anneloes Overvelde, Ria Nijhuis-van der Sanden, 9789024401598 voor € 25,95 bij Boom test onderwijs ... Studers | Aan de slag met handschriftonderwijs: Over het ... ... . Geen verzendkosten vanaf € 20,-. Aan de slag met schrijfonderwijs koppelt theorie aan de praktijk en geeft adviezen en werkvormen voor handschriftonderwijs in onze digitale maatschappij. Het is een praktisch handboek voor de leerkracht bij het schrijfonderwijs aan de hele groep als aanvulling op schrijfmethodes. Aan het boek Aan de slag met handschriftonderwijs hebben verschillende experts op het gebied van schrijven meegewerkt. Het boek gee ... Aan de slag met handschriftonderwijs door Anneloes ... ... . Aan het boek Aan de slag met handschriftonderwijs hebben verschillende experts op het gebied van schrijven meegewerkt. Het boek geeft praktische tips om een goed handschrift te bevorderen, oefeningen voor individueel en klassikaal gebruik en draagt oplossingen aan voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben bij het schrijven. Aan de slag met handschriftonderwi...

INFORMATIE

AUTEUR
Anneloes Overvelde
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Aan de slag met handschriftonderwijs.pdf

OMSCHRIJVING

Wie schrijft, die leert! Wat je met de hand schrijft, onthoud en begrijp je beter en het helpt je bij het lezen, rekenen en spellen. Onderzoek wijst uit dat jonge kinderen die schrijven hun brein ontwikkelen en betere schoolresultaten halen. Meer kinderen met schrijfproblemenIn het digitale tijdperk lijkt het vanzelfsprekend dat schrijven met de hand overbodig is. Netjes op de lijntjes en leesbaar schrijven lijkt verspilling van tijd en energie. Er wordt dan ook minder geschreven met als gevolg dat er steeds meer kinderen met schrijfproblemen zijn. Oefening baart immers kunst. Klopt het dat schrijven langzaamaan minder nadruk krijgt in het onderwijs? En is typen wel makkelijker en een gelijkwaardige vervanger van schrijven met de hand? Praktische aanvulling op schrijfmethodesAan de slag met schrijfonderwijs koppelt theorie aan de praktijk en geeft adviezen en werkvormen voor handschriftonderwijs in onze digitale maatschappij. Het is een praktisch handboek voor de leerkracht bij het schrijfonderwijs aan de hele groep als aanvulling op schrijfmethodes. Het geeft daarnaast tips voor individuele leerlingen, die extra ondersteuning nodig hebben bij het leren schrijven. Voor wie?Dit boek is bedoeld voor (aankomende) leerkrachten in het PO, intern begeleiders en onderwijsondersteuners die werken met leerlingen uit groep 1 t/m 8. Het boek is een verdiepende en praktische aanvulling naast schrijfmethodes.Over de auteursAnneloes Overvelde is kinderfysiotherapeut en gepromoveerd op onderzoek naar kinderen met schrijfproblemen (IQ Healthcare Radboud UMC).Prof. Ria Nijhuis is sinds 2009 hoogleraar Paramedische Wetenschappen bij de afdeling IQ healthcare en de Afdeling Revalidatie in het Radboud Universitair Medisch Centrum. In 2003 promoveerde zij aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op een onderzoek naar motorische problemen bij het Syndroom van Turner en in dit onderzoek stonden schrijftaken centraal. Zij is mede auteur van de Richtlijn Motorische Schrijfproblemen bij Kinderen die in 2011 verscheen.

Wil je het boek lezen?Aan de slag met handschriftonderwijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anneloes Overvelde. Lezen Aan de slag met handschriftonderwijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN