De vlinder in de inktpot

De vlinder in de inktpot - Patrick Bassant | Tiliboo-afrobeat.com

...der in de inktpot. Het is mei 1937 wanneer de werkeloze Amsterdammer Pit door de communistische partij wordt geronseld om in de Spaanse burgeroorlog als fotograaf de wandaden van de Francisten en de heldendaden van de Republikeinen vast te leggen ... De vlinder in de inktpot - De online boekenwinkel. Online ... ... . Hij heeft nog nooit een camera in handen gehad. In Spanje kruist hij het pad van dr. Johan Brouwer, die als journalist voor een katholieke ... Online boekpresentatie van 'De vlinder in de inktpot' door Patrick Bassant (28 mei 2020). Met een inleiding door Koen van Gulik (uitgever), toespraak door Ma... De vlinder in de inktpot (Paperback). Het is mei 1937 wanneer de werkeloze Amsterdammer Pit door de communistische partij wordt geronseld om in de... De vlinder in de inktpo ... De vlinder in de inktpot | Deinze ... . Met een inleiding door Koen van Gulik (uitgever), toespraak door Ma... De vlinder in de inktpot (Paperback). Het is mei 1937 wanneer de werkeloze Amsterdammer Pit door de communistische partij wordt geronseld om in de... De vlinder in de inktpot. Patrick Bassant (auteur) Genre: Hist...

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick Bassant
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De vlinder in de inktpot.pdf

OMSCHRIJVING

Het is mei 1937 wanneer de werkeloze Amsterdammer Pit door de communistische partij wordt geronseld om in de Spaanse burgeroorlog als fotograaf de wandaden van de Francisten en de heldendaden van de Republikeinen vast te leggen. Hij heeft nog nooit een camera in handen gehad. In Spanje kruist hij het pad van dr. Johan Brouwer, die als journalist voor een katholieke krant juist de andere kant wil belichten. Maar de werkelijkheid van de oorlog dwingt hen een keuze te maken. Kunnen ze afzijdig blijven zonder hun idealen te verloochenen, of moeten ze de daad bij het woord voegen?In deze meeslepend geschreven roman vlecht Bassant de avonturen van de fictieve Pit door de geschiedenis van de Spaanse Burgeroorlog, met een hoofdrol voor Johan Brouwer, voor de Tweede Wereldoorlog een bekende katholieke intellectueel, ooit voor moord veroordeeld. Maar ook Pablo Picasso, Joris Ivens, Ernest Hemingway en andere historische personages maken hun opwachting, in de loopgraven aan het front, op de Wereldtentoonstelling in Parijs, in de verhoorkamers van de Komintern, in de smalle bergpassen over de Pyreneeën.

Wil je het boek lezen?De vlinder in de inktpot in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Bassant. Lezen De vlinder in de inktpot Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN