Goethe

Goethe - Rüdiger Safranski | Tiliboo-afrobeat.com

...Wolfgang (von) Goethe (spreek uit als: [ˈgøːtə]?) (Frankfurt am Main, 28 augustus 1749 - Weimar, 22 maart 1832) was een Duits wetenschapper, toneelschrijver, romanschrijver, filosoof, dichter, natuuronderzoeker en staatsman ... goethe: 386 Citaten, quotes en wijsheden - Citaten.NET ... .Goethe was de schrijver van onder meer Faust, Die Leiden des jungen Werthers en Zur Farbenlehre.In 1782 werd hij in de adelstand verheven. Goethe on Demand . Het Goethe-Institut heeft in samenwerking met Filmgalerie 451 een online streaming filmprogramma samengesteld. GOETHE ON DEMAND bevat een selectie van films die tot 31 juli 2020 op Vimeo gratis beschikbaar zijn. J ohann Wolfgang von Goethe (1749-1832) was een beroemde Duitse schrijver. Hij is bekend als auteur van invloedrijke romans ... Johann Wolfgang von Goethe - Wikipédia ... . GOETHE ON DEMAND bevat een selectie van films die tot 31 juli 2020 op Vimeo gratis beschikbaar zijn. J ohann Wolfgang von Goethe (1749-1832) was een beroemde Duitse schrijver. Hij is bekend als auteur van invloedrijke romans als Die Leiden des jungen Werthers (1774), Faust (twee delen, 1808 & 1832) en het boek Zur Farbenlehre (1810). Maar de Duitse Goethe had meer te bieden dan allee...

INFORMATIE

AUTEUR
Rüdiger Safranski
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Goethe.pdf

OMSCHRIJVING

Johann Wolfgang Goethe (1749-1832) wordt alom beschouwd als een van de grootste Duitse literaire personen: dichter, roman- en toneelschrijver, criticus, jurist, wetenschapper en politicus. Misschien wel de laatste homo universalis, even klassiek als Shakespeare en Dante.Goethe. Kunstwerk van het leven is niet de eerste biografie van Goethe maar het is zeker de meest gezaghebbende. Rüdiger Safranski is een van de grootste biografen van onze tijd en zijn ongeëvenaarde kennis van en fascinatie met zijn onderwerp zijn al gebleken uit zijn beroemde biografie van Schiller en zijn portret van de vriendschap tussen Schiller en Goethe. Hij baseert zich zo veel mogelijk op de primaire bronnen: het werk zelf, brieven en dagboeken, getuigenissen van tijdgenoten. Het uitzonderlijk rijke leven van Goethe wordt door Safranski op magistrale wijze verbeeld.

Wil je het boek lezen?Goethe in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rüdiger Safranski. Lezen Goethe Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN