Academische vrijheid

Academische vrijheid - Carmen van Bruggen | Tiliboo-afrobeat.com

...sche vrijheid is het beginsel volgens welk de docenten en de onderzoekers aan de universiteit, in het belang zelf van de ontwikkeling van de kennis en van de verscheidenheid van de meningen, een zeer grote vrijheid moeten genieten om onderzoek te verrichten en om in de uitoefening van hun functies hun mening te uiten ... Vrijheid van wetenschapsbeoefening in Nederland ... .. Draagwijdte. De academische vrijheid beschermt de docenten en de ... Het recht op academische vrijheid is het recht om vrijelijk wetenschappelijk onderzoek te doen en de resultaten daarvan te verbreiden. De academische vrijheid wordt onder meer bedreigd door censuur op publicaties of de verbreiding van kennis via internet, het bedreigen en opsluiten van academici en studenten, en het sluiten van scholen en universiteiten. Academische Vrijheid: Door de coronacrisis lijkt het de afgelopen weken alsof de experts hun g ... Geen academische vrijheid? Dan geen bekostiging - U-Today ... . De academische vrijheid wordt onder meer bedreigd door censuur op publicaties of de verbreiding van kennis via internet, het bedreigen en opsluiten van academici en studenten, en het sluiten van scholen en universiteiten. Academische Vrijheid: Door de coronacrisis lijkt het de afgelopen weken alsof de experts hun gezag hebben teruggewonnen. Maar dat moet op de lange termijn nog blijken. Academisc...

INFORMATIE

AUTEUR
Carmen van Bruggen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Academische vrijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Het klassieke beeld van academische vrijheid is dat van een rivier die af en toe buiten zijn oevers treedt. De overstroming brengt soms forse schade toe, maar het nieuwe laagje slib dat zich dan afzet is op den duur belangrijker voor de vruchtbaarheid van het land dan de tijdelijke schade die is toegebracht. In het rivierenland dat Nederland is, kan het niet treffender worden uitgedrukt.De academische vrijheid staat tegenwoordig steeds meer onder druk: autoritaire regimes dulden geen kritische geluiden, het machtige bedrijfsleven probeert te bepalen waar wetenschap over moet gaan en invloedrijke politici als Baudet beschouwen een deel van de academici als ondermijners van de westerse beschaving en pleiten voor een meldpunt voor "linkse docenten'. Alle reden dus voor bezinning op wat academische vrijheid is, waar ze vandaan komt, waar ze voor dient en aan welke bedreigingen ze blootstaat.

Wil je het boek lezen?Academische vrijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carmen van Bruggen. Lezen Academische vrijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN