De Hongaarse kindertreinen

De Hongaarse kindertreinen - none | Tiliboo-afrobeat.com

...dertreinen en de Hongaars-Nederlandse contacten in de spiegel van de Hongaarse cultuur in de jaren 20 JUDIT GERA, Postmemory en cultureel geheugen als bindmiddelen tussen feit en fictie in het werk van Rudi Hermans BOZZAY RÉKA, De kinderactie en de verlening van het eredoctoraat in Debrecen in 1925 ROLAND NAGY, Het woord bij de daad voegen ... De Hongaarse kindertreinen - Gábor Pusztai ... ... . Hongaarse kindertreinen na WO I 9 februari 2020 . De Eerste Wereldoorlog en de daarop volgende revoluties hadden Hongarije uitgeput. Tussen 1920 en 1930 werden daarom ruim 60.000 kinderen voor enkele maanden naar het buitenland gebracht om bij te komen. 100 jaar geleden, op 8 februari 1920, vertrok de eerste 'kindertrein' vanuit Boedapest naar Nederland.Deze week verschijnt daarom de bundel De ... DE HONGAARSE KINDERTREINEN Een levende brug tussen Hongarije, Nederland ... HONGAARSE KINDERTREINEN - Rabobank Amersfoort Jazz ... . Tussen 1920 en 1930 werden daarom ruim 60.000 kinderen voor enkele maanden naar het buitenland gebracht om bij te komen. 100 jaar geleden, op 8 februari 1920, vertrok de eerste 'kindertrein' vanuit Boedapest naar Nederland.Deze week verschijnt daarom de bundel De ... DE HONGAARSE KINDERTREINEN Een levende brug tussen Hongarije, Nederland en België na de Eerste Wereldoorlog Redactie: MaaRten J. AAlders, ...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Hongaarse kindertreinen.pdf

OMSCHRIJVING

De Eerste Wereldoorlog en daarop volgende revoluties hadden Hongarije uitgeput. Buitenlandse hulp kwam er eerst in de vorm van hulpgoederen verstrekt door het Rode Kruis. Daarna volgde een tweede internationale actie: tussen 1920 en 1930 werden ruim 60.000 kinderen voor enkele maanden naar het buitenland gebracht om bij te komen. De kindertreinen reden vooral naar Nederland en België, enkele naar Zwitserland, Zweden en Groot-Brittannië. Het verblijf in het buitenland had grote invloed op het leven van deze kinderen en hun familie. Sommige kinderen bleven zelfs bij het pleeggezin wonen, anderen hielden contact. Na de Tweede Wereldoorlog werd de kinderactie op veel kleinere schaal herhaald. Er ontstonden intensieve persoonlijke, culturele, academische en economische contacten tussen Hongarije aan de ene en Nederland en België aan de andere kant. Deze rijk geïllustreerde bundel, waarvan ook een Hongaarse editie verschijnt bij uitgeverij L'Harmattan, beschrijft verschillende aspecten van de kinderactie.

Wil je het boek lezen?De Hongaarse kindertreinen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen De Hongaarse kindertreinen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN