Vondelingen

Vondelingen - Nanda Geuzebroek | Tiliboo-afrobeat.com

...gen Het Aalmoezeniersweeshuis van Amsterdam 1780 - 1830, Uitgeverij Verloren, € 25,-Voor kinderen ... Je naam vertelt of je voorouder vondeling was (Brussel ... ... . Bij een bezoek aan de tentoonstelling krijgen alle kinderen t/m 18 jaar een Bronnenboekje mee over het Aalmoezeniersweeshuis. Ook zijn er op de tentoonstelling speciale kinderteksten te lezen. Historische vondelingen. Agathocles van Syracuse; Beatrix de Rijke (1421-1468) Diego de Almagro (1475-1538) Jean le Rond d'Alembert (1717-1783) Kaspar Hauser (1812-1833) Francis Kol (1826-1856) Tom Vilsack (1950) Sue Chaloner (1953) Vondelingen . In Nederland wordt gemiddeld één tot anderhalf keer per jaar een jong kind te vondeling gelegd. ... Vondelingen - OCMW Gent ... . In Nederland wordt gemiddeld één tot anderhalf keer per jaar een jong kind te vondeling gelegd. Het wordt achtergelaten op een plek waar het door anderen gevonden kan worden. Feiten en cijfers vind je in de kenniscollectie. Onbeantwoorde vragen Ben je zelf te vondeling ge...

INFORMATIE

AUTEUR
Nanda Geuzebroek
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Vondelingen.pdf

OMSCHRIJVING

Rond 1800 werden in het verarmde Amsterdam jaarlijks honderden kinderen te vondeling gelegd. Ze werden opgevangen in het Aalmoezeniersweeshuis aan de Prinsengracht, waar sinds 1666 wezen en verlaten kinderen woonden die niet terecht konden in een van de andere Amsterdamse weeshuizen, zoals het Burgerweeshuis. Bij de te vondeling gelegde baby's werd vaak een persoonlijk briefje van de moeder aangetroffen. Deze hartenkreten geven een indringend en ontroerend beeld van het lot van de kinderen en het verdriet van de moeders. De baby's werden na inschrijving ondergebracht bij een min. De minnenregisters leverden veel informatie op over de achtergrond van de minnen, de huizen waar ze woonden en het aantal kinderen waarvoor ze zorgden. De thema's in Vondelingen – moederliefde, armoede en zorg voor de ander, in het bijzonder de pleegzorg – worden in beeld gebracht op de gelijknamige tentoonstelling van 26 maart t/m 26 juli 2020 in het Stadsarchief Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Vondelingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nanda Geuzebroek. Lezen Vondelingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN