De terugkeer van het lesgeven

De terugkeer van het lesgeven - Gert Biesta | Tiliboo-afrobeat.com

...gkeer van het lesgeven (Paperback). In het hedendaagse onderwijs lijkt de rol van leraren geminimaliseerd te zijn ... De terugkeer van het lesgeven - Gert Biesta ... ... . Ze moeten een "coach' zijn of... Hij is sinds 2015 geassocieerd lid van de Onderwijsraad. In zijn boek De terugkeer van het lesgeven, beschrijft hij aan de hand van verschillende voorbeelden en theorieën, hoe binnen het huidige onderwijsdebat de rol van de leraar vaak onterecht slechts als een factor wordt gezien, een factor die soms zelfs belemmerend zou zijn voor het leren. Eindelijk is er een boek van Biesta specifiek over de onderwijzer en zijn werk! In juni 2018 ook meteen vertaal ... PDF Gert Biesta - De terugkeer van het lesgeven ... . Eindelijk is er een boek van Biesta specifiek over de onderwijzer en zijn werk! In juni 2018 ook meteen vertaald in het Nederlands!Natuurlijk: Biesta schreef en sprak al zeer veel over onderwijzen (zie bv. het hoofdstuk hierover in 'Het prachtige risico van onderwijs'). Steeds lag de nadruk dan echter op het waartoe van het onderwijs en niet op een bezinnin...

INFORMATIE

AUTEUR
Gert Biesta
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De terugkeer van het lesgeven.pdf

OMSCHRIJVING

In het hedendaagse onderwijs lijkt de rol van leraren geminimaliseerd te zijn. Ze moeten een "coach' zijn of een "lerende onder lerenden' en leerlingen moeten vooral "autonoom leerstof tot zich kunnen nemen'. Aan de hand van zijn invloedrijke drieslag kwalificatie, socialisatie en subjectificatie laat onderwijspedagoog Gert Biesta zien dat de rol van lesgeven, en daarmee die van de leraar, niet uitgespeeld is. Hij pleit hiermee niet voor een terugkeer van de traditionele leraar, in plaats daarvan houdt hij een pleidooi voor een "derde weg' waarin het werk van leraren integraal onderdeel van het onderwijs blijft.Gert Biesta is als Professor of Education werkzaam in het Department of Education van Brunel University London en Onderwijs, Opleiding en Vorming op de nivoz-leerstoel aan de Universiteit voor Humanistiek. Daarnaast is hij visiting professor bij nla University College, Bergen, Noorwegen.Hij is sinds 2015 geassocieerd lid van de Onderwijsraad.

Wil je het boek lezen?De terugkeer van het lesgeven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gert Biesta. Lezen De terugkeer van het lesgeven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN