Anna van Saksen

Anna van Saksen - Femke Deen | Tiliboo-afrobeat.com

...a van Saksen (Dresden, 23 december 1544 - aldaar, 18 december 1577) was de tweede echtgenote van Willem van Oranje ... bol.com | Anna van Saksen (ebook), Femke Deen ... ... . Afkomst en vroeg leven. Anna was de dochter van hertog (vanaf 1547: keurvorst) Maurits van Saksen en zijn vrouw ... Markante vrouwen: Anna van Saksen Anna, prinses van Saksen trouwde in 1561 in Leipzig met Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands. Hij forceerde een bedenkelijke scheiding van haar in 1571. Haar reputatie werd te grabbel gegooid, niet in het minst door de Nederlandse Calvinisten en Orangisten. Het huw ... BEZOEKTIPS - Anna van Saksen - SAKSEN TOERISME ... . Haar reputatie werd te grabbel gegooid, niet in het minst door de Nederlandse Calvinisten en Orangisten. Het huwelijk tussen Willem van Oranje en Anna van Saksen, gesloten op 24 augustus 1561, was allesbehalve gelukkig. Hoewel er in eerste instantie sprake was van eenzijdige liefde, bekoelde die al snel en zochten de twee echtgenoten hun liefdesgeluk buiten de deur. Willem van Oranje geschilderd door Anthonie Mor omstreeks 1555 Zodra Oranje dichterbij kwam, trad Anna naar voren om hem t...

INFORMATIE

AUTEUR
Femke Deen
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Anna van Saksen.pdf

OMSCHRIJVING

"Anna van Saksen', van historica Femke Deen, vertelt over het leven van Anna van Saksen, de tweede vrouw van Willem van Oranje. Willem van Oranje is achtereenvolgens met vier vrouwen getrouwd geweest, van wie er drie een min of meer onberispelijke reputatie hebben. Maar Anna van Saksen (moeder van de latere stadhouder prins Maurits), is de geschiedenis ingegaan als verdorven en egoïstisch, een overspelige vrouw die uiteindelijk haar verstandverloor. Deze nieuwe biografie van de meest verguisde vrouw uit de Nederlandse geschiedenis laat zien dat Anna van Saksen in feite een sterke en onafhankelijkevrouw was. Anna's uiteindelijk tragische lot had zij niet alleen aan zichzelf te danken, maar ook aan het gedrag van Willem van Oranje en de Nassaus. "Anna van Saksen' laat de tragische neergang zien van een rijke en felbegeerde prinses wie letterlijk alles werd ontnomen – en het werpt een nieuw licht op Willem van Oranje.

Wil je het boek lezen?Anna van Saksen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Femke Deen. Lezen Anna van Saksen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN