Kuzari

Kuzari - J. Halevi | Tiliboo-afrobeat.com

...zari, full title The Book of Proof and Evidence in Support of the Based Religion (Arabic: كتاب الحجة والدليل في نصرة الدين الذليل ‎)(Kitâb al ḥujja wa'l-dalîl fi naṣr al-dîn al-dhalîl), also known as the Book of the Kuzari, (Hebrew: ספר הכוזרי Sefer ha-Kuzari) is one of the most famous works of the medieval Spanish Jewish philosopher ... ork. Kozari - Pazari - YouTube ... ... De Kuzari is het belangrijste filosofische werk van de joodse dichter, arts en geleerde Juda Halevi (1070-1141), die lefede in het islamitische Spanje van die dagen. Dit standaardwerk is nu voor het eerste beschikbaar in een volledige Nederlandse vertaling van filosoof en classicus Rolf Post. Kuzari. Subscribe to Podcast 109. Intersections Between Kuzari and the Zohar Rabbi Daniel Korobkin 34 min 8 sec. 108. The Jewish People as t ... Kuzari - Yěhūdah ha-Levī - 9789080960145 | Bruna.nl ... . Dit standaardwerk is nu voor het eerste beschikbaar in een volledige Nederlandse vertaling van filosoof en classicus Rolf Post. Kuzari. Subscribe to Podcast 109. Intersections Between Kuzari and the Zohar Rabbi Daniel Korobkin 34 min 8 sec. 108. The Jewish People as t...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Halevi
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Kuzari.pdf

OMSCHRIJVING

Als de koning der Chazaren in de achtste eeuw voor zijn volk een geschikte godsdienst wil kiezen, nodigt hij een filosoof, christen, moslim en joodse wijze uit. Zij verdedigen allen hun geloof. Al snel vernauwt het dispuut zich tot een dialoog tussen de koning en de joodse wijze. Het boek van de Chazaar (Kuzari) behandelt traditionele filosofische vraagstukken (oorsprong van het leven, voorbeschikking en vrije wil) en is tegelijkertijd, zoals de ondertitel luidt, een 'bewijs ter verdediging van het verachte geloof'. Het geeft een diep inzicht in de achtergronden van de joodse religie en mystiek aan de hand van talloze bijbelpassages, tradities, de Hebreeuwse taal en het jodendom, culminerend in de nog steeds actuele stelling dat het joodse volk is uitverkoren en onlosmakelijk verbonden met het land van Israël. Achtergrond is de historische bekering van de Chazaren, een Turks volk in de Kaukasus.De Kuzari is het belangrijste filosofische werk van de joodse dichter, arts en geleerde Juda Halevi (1070-1141), die lefede in het islamitische Spanje van die dagen. Dit standaardwerk is nu voor het eerste beschikbaar in een volledige Nederlandse vertaling van filosoof en classicus Rolf Post.Onderdeel van de vertaling is de 'brief van de Chazaar', historische correspondentie uit de tiende eeuw tussen de toenmalige koning der Chazaren Jozef en de joodse minister van buitenlandse zaken Chasdai ibn Sjaproet.

Wil je het boek lezen?Kuzari in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Halevi. Lezen Kuzari Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN