De eenzame stad

De eenzame stad - Olivia Laing | Tiliboo-afrobeat.com

...zame stad is een verhelderend, gepassioneerd en belangrijk boek ... Recensie: De eenzame stad - Olivia Laing - Sophia Magazine ... . Laing is een meesterlijke biograaf en criticus. Het lezen ervan was pijnlijk en vervulde me tegelijk met hoop voor de wereld.' - Helen Macdonald De eenzame stad over de kunst van het alleen-zijn. Auteur: Olivia Laing. Taal: Nederlands 5.0 van de 5. 1 review Delen. Met gratis geschenk* Boek omdraaien Uitgever: De Bezige Bij. Auteur: Olivia Laing. Nederlands Paperback ... In De eenzame stad zijn analyses daa ... De eenzame stad - Filosofie.nl ... . Nederlands Paperback ... In De eenzame stad zijn analyses daarvan vervlochten met episodes uit het leven van de steeds verder in een isolement rakende schrijfster. Wat betreft die relatie kunst-eenzaamheid: dat lijkt een inkoppertje. Alle kunst, zou je kunnen betogen, is een poging tot contact, ... De eenzame stad. Olivia Laing. Productomschrijving. Wat...

INFORMATIE

AUTEUR
Olivia Laing
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
De eenzame stad.pdf

OMSCHRIJVING

Wat betekent het om eenzaam te zijn? Hoe gaan we verbindingen aan met andere mensen? Brengt de technologie ons dichter bij elkaar of houdt die ons gevangen achter onze schermen? Olivia Laing onderzoekt de relatie tussen stad, eenzaamheid en creativiteit. Voor de liefde verhuisde ze ooit van Londen naar New York, maar toen die liefde al snel vertrok maakte ze vier seizoenen eenzaamheid door. Hoewel die gemoedstoestand haaruitval veroorzaakte en haar tot een verlegen voyeurist maakte, stelde die haar ook in staat na te denken over uitsluiting, het verband tussen solitarisme en schaamte, en de verhouding tot de ander.In haar zoektocht focust Laing zich op New York en vier kunstenaars die in deze metropool wonen: Edward Hopper, Andy Warhol, David Wojnarowicz en Henry Darger. Aan de hand van hun levens en werk ondervindt ze hoe stedelijke eenzaamheid de populaire cultuur als een epidemie heeft geïnfecteerd en ontdekt ze hoe kunst ook kan werken als medicijn.

Wil je het boek lezen?De eenzame stad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Olivia Laing. Lezen De eenzame stad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN