Was Beethoven een asperger?

Was Beethoven een asperger? - Walter Heijder | Tiliboo-afrobeat.com

...hoven een asperger? W alter Heijder (1970) is liefhebber van klassieke muziek ... Was Beethoven een asperger? - Walter Heijder | Boeken.com ... . Zijn belangstelling voor Beethovens soms excentrieke gedrag motiveerde hem tot minutieus onderzoek naar mogelijke oorzaken daarvan. Walter Heijder: (46) schreef een boek waarin hij stelt dat Beethoven het syndroom van Asperger heeft - net als hijzelf. "Voorheen dacht ik dat het aan de omstandigheden lag dat er dingen ... Was Beethoven een asperger? 1e druk is een boek van Walter Heijder uitgegev ... bol.com | Was Beethoven een asperger? | 9789082599602 ... ... . Was Beethoven een asperger? 1e druk is een boek van Walter Heijder uitgegeven bij Uitgeverij Ludwig. ISBN 9789082599602 'De uitgewerkte informatie over Beethovens vermeende aspergersyndroom is helder, verklaart een hoop en zet zelfs zijn genialiteit in een ander daglicht.' Was Beethoven een asperger? Een van de onaangenam...

INFORMATIE

AUTEUR
Walter Heijder
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Was Beethoven een asperger?.pdf

OMSCHRIJVING

Was Beethoven een asperger? 1e druk is een boek van Walter Heijder uitgegeven bij Uitgeverij Ludwig. ISBN 9789082599602 'De uitgewerkte informatie over Beethovens vermeende aspergersyndroom is helder, verklaart een hoop en zet zelfs zijn genialiteit in een ander daglicht.' AALTJE en JAAP VAN ZWEDEN'Beethovens ogenschijnlijk onverklaarbaar gedrag gezien in het licht van aspergersyndroom: een bijzonder verhelderend en fascinerend boek!' RONALD BRAUTIGAM pianist'Een boeiend portret van een getergd genie. Dit indrukwekkende werk is ook interessant voor mensen die voorafgaand aan het lezen niet of nauwelijks bekend zijn met Beethoven of aspergersyndroom. Men leert niet alleen Beethoven maar ook de 'Asperger-mens' beter kennen en begrijpen; Walter Heijder is erin geslaagd die twee op een intrigerende en natuurlijke manier samen te brengen.'JUDITH VISSER, schrijver en gediagnosticeerd asperger. Auteur van Zondagskind. Een autobiografische coming of age roman'Naar mijn mening is dit werk de aandacht van iedere musicus en liefhebber van klassieke muziek waard.'BART VAN OORT Koninklijk Conservatorium Den Haag, fortepianist, artistiek leider van de Van Swieten SocietyWalter Heijder (1970) is liefhebber van klassieke muziek. Zijn belangstelling voor Beethovens soms excentrieke gedrag motiveerde hem tot minutieus onderzoek naar mogelijke oorzaken daarvan. Naast vele secundaire bronnen las hij alle relevante brieven van Beethoven en tevens dagboeken, brieven en herinneringen van tijdgenoten. Gelegd naast de kenmerken en diagnostische criteria van aspergersyndroom leverde dat verrassende nieuwe inzichten op, die Heijder in dit boek presenteert.

Wil je het boek lezen?Was Beethoven een asperger? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Walter Heijder. Lezen Was Beethoven een asperger? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN