Het kwade denken

Het kwade denken - Bettina Stangneth | Tiliboo-afrobeat.com

... kwade denken' analyseert Bettina Stangneth 'het kwaad' ... Athenaeum Boekhandel | Het kwade denken, Bettina Stangneth ... . Dit doet zij aan de hand van een beroemde uitspraak van de filosoof Immanuel Kant: 'De mens is van nature geneigd tot alle kwaad en moet zich ervan afkeren om het goede aan te hangen.' Volgens Kant is het goede dus een keuze. Die ontdekking ligt ook ten grondslag aan Het kwade denken. Onderschat de denkkracht van het kwaad niet, daders zijn vaak bij uitstek bedreven om ons begrip en onze verklaringen van hun daden als ... Het kwade denken. Al sinds de oude Grieken wordt er ... Stangneth begint ferm maar sleurt de lezer daarna achter ... ... ... Het kwade denken. Al sinds de oude Grieken wordt er gefilosofeerd over het goede, het ware en het schone. De flamboyante filosofe Bettina Stangneth doet precies het omgekeerde. Zij richt ze zich op 'het kwade, de leugen en het afstotelijke'. De Amerikaanse filosofe Susan Neiman schrijft een eigenzinnige geschiedenis van het wijsgerig denken over het kwaad. De aardbeving van 1755 in Lissabon vormt de opmaat voor haar analyse...

INFORMATIE

AUTEUR
Bettina Stangneth
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het kwade denken.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Het kwade denken' analyseert Bettina Stangneth 'het kwaad'. Dit doet zij aan de hand van een beroemde uitspraak van de filosoof Immanuel Kant: 'De mens is van nature geneigd tot alle kwaad en moet zich ervan afkeren om het goede aan te hangen.' Volgens Kant is het goede dus een keuze. Een van de dingen die Stangneth concludeert is dat het een vergissing is te menen dat er een verband is tussen de ratio, het denken en de moraal. Het kwaad schuilt in het denken zelf. Maar wat moeten we dán? Met een aantal voorbeelden stelt Stangneth in dit heldere en provocerende boek een scherpe diagnose. Het gaat niet in de eerste plaats om een oplossing of een therapie maar om beter inzicht: wie het kwaad wil bestrijden, zal het eerst moeten begrijpen. Met 'Het kwade denken' denkt Stangneth verder na over het kwaad, een thema dat ze eerder beschreef in 'Eichmann in Argentinië'. Het boek kan dus worden beschouwd als een vervolg op die studie van het kwaad.

Wil je het boek lezen?Het kwade denken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bettina Stangneth. Lezen Het kwade denken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN