Het einde van de rode mens

Het einde van de rode mens - Svetlana Alexijevitsj | Tiliboo-afrobeat.com

...boek `Het einde van de rode mens' krijg je een goed inzicht in de ziel van de Russische mens, in zoverre deze bestaat ... Het einde van de rode mens [e-Book] - Svetlana ... ... . De waarheid is niet meer dan een standpunt vanuit een bepaalde referentie en dat wordt fraai ondersteund door deze literaire weergave van interviews met ingezetenen van de voormalige Sovjet Republiek. Geschreven bij Het einde van de rode mens. Het boek overdondert je met de zienswijze van de teloorgegane sowjetburger. Maar na zo'n 50 pagina's vervalt het in herhaling, na herhaling en langdradigheid. Je kauwt je door het boek en het ... Het einde van de rode mens - Historisch Nieuwsblad ... . Maar na zo'n 50 pagina's vervalt het in herhaling, na herhaling en langdradigheid. Je kauwt je door het boek en het uitlezen is een opluchting. De teleurstelling leidde er toe dat ik het boek direct weer verkocht heb. Het einde van de rode mens' is fantastisch, want het is een meeslepend geschreven verhaal, oral history van het type dat je bij Bibeb of ...

INFORMATIE

AUTEUR
Svetlana Alexijevitsj
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het einde van de rode mens.pdf

OMSCHRIJVING

Meer dan twintig jaar geleden viel de Sovjet-Unie uit elkaar, ontdekten de Russen de wereld, en ontdekte de wereld de Russen. Even leek een romance in de maak, maar de liefde was snel voorbij. Terwijl men in het Westen nog steeds Gorbatsjov idealiseert en in het Oosten Poetin het begrip ‘democratie’ wel erg ruim interpreteert, grijpen vele voormalige Sovjetburgers – ook jongeren – vol nostalgie terug naar de socialistische staatsmannen van weleer. Onderzoeksjournaliste Svetlana Alexijevitsj laat honderden getuigen aan het woord over hun leven tijdens en na de Sovjet-Unie: goede mensen en minder goede mensen; schuldigen en slachtoff ers; aanhangers van de perestrojka en hardleerse stalinisten. Met een opmerkelijke openheid vertellen zij hoe de omwenteling van 1991 hun levensloop beïnvloedde, hoe hun wereldbeeld veranderde, hoe ze op zoek moesten naar een nieuwe identiteit. Het einde van de Rode mens ontbloot de ziel van een getraumatiseerd, verdeeld volk. Ook zij zijn Europa.

Wil je het boek lezen?Het einde van de rode mens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Svetlana Alexijevitsj. Lezen Het einde van de rode mens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN