Raven en kraaien, eksters en gaaien

Raven en kraaien, eksters en gaaien - Johan Boussauw | Tiliboo-afrobeat.com

...e kraaiachtigen spreken raven altijd al tot de verbeelding ... Raven en kraaien eksters en gaaien - Web Angel ... . Ook de andere leden van de familie kraai spelen een grote rol in mythen en het volksgeloof. In het boek 'Raven en kraaien, eksters en gaaien' belicht auteur Johan Boussauw deze bijzondere vogels vanuit verschillende invalshoeken. Doe mee met de winactie en maak kans op één van de vijf exemplaren. Raven en Kraaien Eksters en Gaaien. Kraaiachtigen zijn slimme dieren. Velen zullen in hun tuin gezien hebben dat een kauw makk ... Kraaien - Wikipedia ... . Velen zullen in hun tuin gezien hebben dat een kauw makkelijk bij pinda's of vetbolletjes kon komen door het touw van het voedselnetje omhoog te trekken. Van de kraaien wordt algemeen aangenomen dat de raaf de intelligentste is. Verschil tussen kraaien, raven, roeken, kauwen, eksters of Vlaamse gaaien als kraaiachtigen Verschil tussen kraaien, raven, roeken ... Op het menu staan zowel dierlijke als plantaardige ingrediënten gaande van insecten tot knaagdieren en eikels. Hiermee zor...

INFORMATIE

AUTEUR
Johan Boussauw
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Raven en kraaien, eksters en gaaien.pdf

OMSCHRIJVING

Onder de kraaiachtigen spreken raven altijd al tot de verbeelding. In vele culturen hebben ze een mythische status. Ook de andere leden van de familie kraai spelen een grote rol in het volksgeloof. Kraaien, eksters en gaaien zijn alomtegenwoordig.De rol die ze toebedeeld kregen wordt belicht vanuit diverse invalshoeken: volksgeloof, magie, legendes, sprookjes, mythen, jacht en naamgeving. Tegelijkertijd gaat er aandacht naar de intelligentie van deze vogels en de nieuwe inzichten in dit verband.De auteur haalde zijn inspiratie uit oude boeken. De gepubliceerde houtsneden dateren uit de vijftiende en zestiende eeuw.Johan Boussauw (1953) genoot een opleiding tot grafisch kunstenaar aan het Hoger St-Lukasinstituut in Gent, waar hij oude druktechnieken zoals steendruk, etsen en houtsnede leerde. Eerder verschenen "Vogels in volksgeloof, magie en mythologie' (2005) en "De wonderlycke historie van kikkers, padden en salamanders'(2015).

Wil je het boek lezen?Raven en kraaien, eksters en gaaien in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan Boussauw. Lezen Raven en kraaien, eksters en gaaien Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN