Te wapen! Europa's vergeten krijgskunsten

Te wapen! Europa's vergeten krijgskunsten - Bert Gevaert | Tiliboo-afrobeat.com

...! Europa's vergeten krijgskunsten (Paperback) ... 'Te Wapen!' - Europa's vergeten krijgskunsten in het ... ... . Te Wapen! neemt de Europese vechttechnieken van 1320 tot 1630 in het vizier en sabelt de vele... Te wapen! Europa's vergeten krijgskunsten (review) By An-Sofie on juni 28, 2016 0 Comments. Allemaal hebben we wel al met open mond staan kijken naar bloedstollende man-tegen-man gevechten in films en series. Sommige ... Te wapen Europa's vergeten krijgskunsten. The following text is not available in Engl ... Davidsfonds - Te wapen! ... . The following text is not available in English and will be shown in Dutch. Ons beeld van de middeleeuwse 'nobele' krijgskunst is gebaseerd op films en stripverhalen. Maar daar klopt weinig van: voor het omgaan met een zwaard of ander wapen had een ridder niet slechts brute kracht nodig. Te Wapen! neemt de Europese vechttechnieken van 1320 tot 16...

INFORMATIE

AUTEUR
Bert Gevaert
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Te wapen! Europa's vergeten krijgskunsten.pdf

OMSCHRIJVING

Te Wapen! neemt de Europese vechttechnieken van 1320 tot 1630 in het vizier en sabelt de vele foutieve opvattingen over de krijgskunsten van onze voorouders neer.De meeste mensen associëren krijgskunsten met oosterse gevechtssporten zoals karate, judo, kungfu... Toch bestudeerden ervaren vechtmeesters ook in Europa gedurende eeuwen het hanteren van wapens voor het man-tegen-mangevecht. Ze penden hun kennis neer in prachtig geïllustreerde manuscripten en vanaf het begin vanaf de 16de eeuw in gedrukte boeken.Te Wapen! bevat meer dan tweehonderd nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen. Ontdek hoe kunstenaars zoals Michelangelo en Da Vinci gefascineerd waren door de kunsten van Mars, hoe priesters met zwaard en schild vochten binnen de kloostermuren, wat u best eet vooraleer u het strijdtoneel betreedt, welke vrouwen duelleerden in de Nieuwe Wereld, hoe wiskunde en geometrie de schermkunst lange tijd beheersten, wat de band is tussen tennis en zwaardvechten... en vele andere krijgskundige feiten waar u wellicht nooit eerder van gehoord hebt.

Wil je het boek lezen?Te wapen! Europa's vergeten krijgskunsten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bert Gevaert. Lezen Te wapen! Europa's vergeten krijgskunsten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN