De vrijheid van het bewustzijn

De vrijheid van het bewustzijn - Longchenpa | Tiliboo-afrobeat.com

... sublieme meditatietekst roept de beroemde boeddhistische leraar Longchenpa in poëtische woorden de sfeer op van de intrinsieke vrijheid van je bewustzijn ... Bewustzijn - 11 definities - Encyclo ... . Wanneer je alle kleuren, geluiden, sensaties, gevoelens en emoties in hun directheid ervaart, zonder iets daarvan vast te grijpen of te verwerpen, opent zich een rijkdom van gewaarwordingen. Ik onderga dit bewustzijn als een kloof die me van de wereld, de ander en mezelf scheidt. Het cogito is daarom het wezen zelf van de vrijheid. Als vrijheid het zijn van het bewustzijn is, zegt Sartre, moet het bewustzijn bestaan als bewustzijn ... Leven in vrijheid - door Francis van de Wiel ... . Het cogito is daarom het wezen zelf van de vrijheid. Als vrijheid het zijn van het bewustzijn is, zegt Sartre, moet het bewustzijn bestaan als bewustzijn van vrijheid. De Sjamaan in Jou brengt jou in een online programma naar je innerlijke wijsheid en vrijheid. Krachtige transformatie door transmissies en diep innerlijk werk. Je ruimt op en ontwikkelt en groeit in bewustzijn. Begeleid door Master Healer, Mireille Goedkoop In deze sublieme meditatietekst...

INFORMATIE

AUTEUR
Longchenpa
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De vrijheid van het bewustzijn.pdf

OMSCHRIJVING

In deze sublieme meditatietekst roept de beroemde boeddhistische leraar Longchenpa in poëtische woorden de sfeer op van de intrinsieke vrijheid van je bewustzijn. Wanneer je alle kleuren, geluiden, sensaties, gevoelens en emoties in hun directheid ervaart, zonder iets daarvan vast te grijpen of te verwerpen, opent zich een rijkdom van gewaarwordingen. Door ontspannen en alert aanwezig te zijn in alles wat er gebeurt, ontvouwt zich een woordloze openheid en helderheid. Dat is de essentie van het bewustzijn dat van nature vrij en stralend is. De vertaling van deze tekst wordt voorafgegaan door een inleiding over het leven van Longchenpa (1308 - 1363), de briljante Tibetaanse leraar die de oorspronkelijke vajrayana inzichten terugbracht tot de essentie. Zelf beoefende hij dzokchen, de meest vergaande stroming van het boeddhisme, een unieke versmelting van meditatie en inzicht. Door zijn subtiele verwoordingen opent hij je hart voor de natuurlijke vrijheid van het bewustzijn in de onmiddellijkheid van het ervaren. De diepgaande betekenis hiervan wordt verduidelijkt door het onderricht dat tijdens een retraite over deze tekst werd gegeven.Robert Hartzema geeft sinds 1980 les in het Tibetaans boeddhisme, specifiek in de dzokchen traditie, waarover hij elf boeken schreef. Marjan Möller geeft sinds 2000 Tibetaanse yoga- en meditatie en is co-auteur van drie boeken. Samen geven zij de jaartraining Boeddhistische Psychologie en voortgezette dzokchen groepen.

Wil je het boek lezen?De vrijheid van het bewustzijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Longchenpa. Lezen De vrijheid van het bewustzijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN