Begeleiden van actief leren

Begeleiden van actief leren - Linda van den Bergh | Tiliboo-afrobeat.com

...en van actief leren is de eerste uitgave gericht op het doelgericht werken aan actief leren, met aandacht voor het geven van feedback op kennisdoelen, op samenwerkend leren en op zelfsturing door leerlingen ... Vind begeleiden van actief leren | Nieuw op Marktplaats ... . De beschreven aanpak is gebaseerd op een vierjarig onderzoek. Bestel 'Begeleiden van actief leren' vanaf € 25.00 Geen verzendkosten boven de € 20,- Snel geleverd Studentenkorting Het begeleiden van actief leren vraagt om een specifieke rol van de leerkracht: Coachende ofwel begeleidende rol met een balans tussen: Sturing: sturen waar het moet. Begeleiden: begeleiden waar het kan. Bieden van hulp waarbij de leerlingen zelf keuzes kan maken hoort bij een begeleidende manier van lesgeven. Begeleiden van actief leren Theorie en praktijk van zelfstu ... Begeleiden van actief leren / Leraar Basisonderwijs - Knoowy ... . Begeleiden: begeleiden waar het kan. Bieden van hulp waarbij de leerlingen zelf keuzes kan maken hoort bij een begeleidende manier van lesgeven. Begeleiden van actief leren Theorie en praktijk van zelfsturi...

INFORMATIE

AUTEUR
Linda van den Bergh
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Begeleiden van actief leren.pdf

OMSCHRIJVING

Steeds meer scholen kiezen voor actief leren, waarbij leerlingen tegelijk werken aan kennisdoelen en aan de voor hun toekomst zo belangrijke '21e eeuwse vaardigheden'. Zelfsturing en samenwerking zijn daarbij essentieel. Het aanleren van deze vaardigheden vraagt een coachende, begeleidende rol van de leerkracht. Hierbij is het geven van doelgerichte feedback een krachtig instrument om prestaties te verbeteren. Leerkrachten in het basisonderwijs blijken het echter moeilijk te vinden om goede feedback te geven. Dit handboek biedt veel praktische handvatten voor de organisatie van actief leren en voor de begeleiding van leerlingen hierbij .Begeleiden van actief leren is de eerste uitgave gericht op het doelgericht werken aan actief leren, met aandacht voor het geven van feedback op kennisdoelen, op samenwerkend leren en op zelfsturing door leerlingen. De beschreven aanpak is gebaseerd op een vierjarig onderzoek. De helder opgebouwde uitgave omvat een goede (theoretische) onderbouwing, veel praktijkvoorbeelden en handvatten, met daarbij ook praktische tips en checklists. Op de website staat uniek videomateriaal met voorbeelden van feedback, docentmateriaal en opdrachten. Dit boek is bedoeld voor studenten van de pabo en voor leerkrachten in het basisonderwijs die willen leren hoe ze hun leerlingen beter kunnen begeleiden tijdens actief leren. De lezer wordt uitgedaagd zelf actief te leren met behulp van de vele reflectievragen en verwerkings- opdrachten waarmee de kennis en vaardigheden in de praktijk worden gebracht.Linda van den Bergh heeft gewerkt in het basisonderwijs als leerkracht en remedial teacher. Zij is gepromoveerd op het thema feedback tijdens actief leren en werkt bij Fontys OSO. Anje Ros is lector bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie. Zij heeft onderwijskunde gestudeerd en is gepromoveerd op het thema samenwerkend leren.

Wil je het boek lezen?Begeleiden van actief leren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Linda van den Bergh. Lezen Begeleiden van actief leren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN