Een arbeidersbuurt onder de rook van `De Sphinx'

Een arbeidersbuurt onder de rook van `De Sphinx' - Thijs van Vugt | Tiliboo-afrobeat.com

...beidersbuurt onder de rook van 'De Sphinx' Een sociaal-ruimtelijke geschiedenis van het Boschstraatkwartier-Oost te Maastricht, 1829-1904 door Thijs van Vugt Hilversum Verloren 2015 Vugt_binnenwerk ... HBO Kennisbank ... .indb 3 23-12-14 09:02 Een arbeidersbuurt onder de rook van 'De Sphinx' Een sociaal-ruimtelijke geschiedenis van het Boschstraatkwartier-Oost te Maastricht, 1829-1904 Overzicht > geschiedenis > sociaal-economisch > Een arbeidersbuurt onder de rook van 'De Sphinx'. Een sociaal-ruimtelijke geschiedenis van het Boschstraatkwartier-Oost te Maastricht, 1829-1904. Thijs van Vugt. Bestellen > Thijs van Vugt, Een arbeidersbuurt onder de rook van 'De Sphinx'. Een s ... bol.com | Een arbeidersbuurt onder de rook van `De Sphinx ... ... . Een sociaal-ruimtelijke geschiedenis van het Boschstraatkwartier-Oost te Maastricht, 1829-1904. Thijs van Vugt. Bestellen > Thijs van Vugt, Een arbeidersbuurt onder de rook van 'De Sphinx'. Een sociaal-ruimtelijke geschiedenis van het Boschstraatkwartier-Oost te Maastricht, 1829-1904 (Dissertatie Universiteit van Maastricht 2015; Maasl...

INFORMATIE

AUTEUR
Thijs van Vugt
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Een arbeidersbuurt onder de rook van `De Sphinx'.pdf

OMSCHRIJVING

Een arbeidersbuurt onder de rook van `De Sphinx' 1e druk is een boek van Thijs van Vugt uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087044930 In 1834 legde Petrus Regout, gangmaker van de Maastrichtse industrialisatie, de grondslag voor zijn imperium van glas- en aardewerkfabrieken, waaruit later NV De Sphinx is voortgekomen. Deze studie onderzoekt de sociaal-ruimtelijke effecten van de opkomst van de keramische industrie op het Boschstraatkwartier-Oost, een wijk onder de rook van de fabrieken van Regout & Co. Driekwart eeuw na vestiging van deze fabrieken was de sociaal-demografisch gem leerde wijk een overbevolkte achterbuurt geworden, waar huisjesmelkers zich verrijkten ten koste van de pottemennekes. Kinderen groeiden er onder erbarmelijke omstandigheden op en gingen al jong bij Regout werken, in enkele gevallen zelfs na het verbod op kinderarbeid in 1874. In de jaren 1950 deden sociologen in deze 'achterstandswijk' onderzoek naar 'onmaatschappelijke gezinnen'. Uit een levensloopanalyse van vijf generaties van families afkomstig uit het Boschstraatkwartier blijkt echter, dat er meer dynamiek en variatie aanwezig was dan deze sociologen veronderstelden.

Wil je het boek lezen?Een arbeidersbuurt onder de rook van `De Sphinx' in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thijs van Vugt. Lezen Een arbeidersbuurt onder de rook van `De Sphinx' Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN