De wereld van het uurrecord

De wereld van het uurrecord - Ron Couwenhoven | Tiliboo-afrobeat.com

...ld van het Uurrecord is het eerste standaardwerk over de 28 renners die de lat steeds hoger legden in hun pogingen zo snel mogelijk te rijden in een uur tijd, maar ook is er ruime aandacht voor de talloze coureurs die faalden ... Werelduurrecord (atletiek) - Wikipedia ... . De Wereld van het Uurrecord is een boek voor alle wielersportfans: hét standaardwerk over het werelduurrecord! Toen Francesco Moser in 1984 het record van Eddy Merckx brak, gebruikte hij daarvoor een speciale fiets met een verbeterde aerodynamica, zo was de fiets onder andere voorzien van dichte wielen.De toepassing van steeds geavanceerdere aerodynamica werd in 1993 voortgezet door Graeme Obree die bij zijn werelduurrecordpoging gebruikmaakte van een tuk-positie, waarbij beide armen onder het lichaam ... 'De wereld van he ... bol.com | De wereld van het uurrecord, Ron Couwenhoven ... ... .De toepassing van steeds geavanceerdere aerodynamica werd in 1993 voortgezet door Graeme Obree die bij zijn werelduurrecordpoging gebruikmaakte van een tuk-positie, waarbij beide armen onder het lichaam ... 'De wereld van het uurrecord, alle renners, alle records en drama's' door Ron Couwenhoven, Andries de Haan - Onze prijs: €25,00 - Vandaag voor 21:00 uur be...

INFORMATIE

AUTEUR
Ron Couwenhoven
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De wereld van het uurrecord.pdf

OMSCHRIJVING

Op 11 mei 1893 rijdt de Franse wielerlegende Henri Desgrange het eerste officiële werelduurrecord op de fiets. Desgrange legt 35 kilometer en 325 meter af. In de daaropvolgende decennia groeit het werelduurrecord met staande start uit tot het meest prestigieuze record in de internationale sportwereld. Keer op keer weten legendarische wielerkampioenen het record te breken: zoals Fausto Coppi (1942), Jacques Anquetil (1956), Eddy Merckx (1972), Francesco Moser (1984), Miguel Indurain (1994) en Chris Boardman (1996). Op 7 juni 2015 brengt Tour de France-winnaar Bradley Wiggins het meest recente record op 54 kilometer en 526 meter. Is dit het voorlopige einde van de reeks? Kan het nog sneller? Ook Nederlandse cracks als Jan van Hout (1933) en Frans Slaats (1937) breken het record, terwijl topprofs als de Limburger Mathieu Cordang (1900), Roy Schuiten (1974) en Thomas Dekker (2015) vergeefse pogingen doen op de prestigieuze erelijst te komen.In De Wereld van het Uurrecord beschrijft Ron Couwenhoven de uitputtingsslag van de renners, de zoektocht naar betere techniek, de keiharde trainingen, de aerodynamische experimenten, de spraakmakende dopingaffaires, de onreglementaire records, de geruchtmakende gebeurtenissen rond de recordverbetering van Jan van Hout en de spectaculaire opkomst van de wielersport.De Wereld van het Uurrecord is het eerste standaardwerk over de 28 renners die de lat steeds hoger legden in hun pogingen zo snel mogelijk te rijden in een uur tijd, maar ook is er ruime aandacht voor de talloze coureurs die faalden. De Wereld van het Uurrecord is een boek voor alle wielersportfans: hét standaardwerk over het werelduurrecord!Ron Couwenhoven (1947) werkte vele jaren voor dagblad De Telegraaf. Eerst als wielerverslaggever en daarna als onderzoeksjournalist.

Wil je het boek lezen?De wereld van het uurrecord in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ron Couwenhoven. Lezen De wereld van het uurrecord Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN