Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen

Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse | Tiliboo-afrobeat.com

...Derde Rijk in 100 voorwerpen is een uiterst toegankelijke, soms schokkende en vaak onthullende gids, een museum op papier van het Derde Rijk ... Algemeen - TracesOfWar.nl ... . Het boek werd samengesteld en geschreven door de vooraanstaande historicus Roger Moorhouse. Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen is een uiterst toegankelijke, soms schokkende en vaak onthullende gids, een museum op papier van het Derde Rijk. Het boek werd samengesteld en geschreven door de vooraanstaande historicus Roger Moorhouse. Onlangs verscheen bij Just Publishers de Nederlandse vertaling van zijn nieuwste boek, getiteld 'Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen'. Hi ... Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse ... ... . Onlangs verscheen bij Just Publishers de Nederlandse vertaling van zijn nieuwste boek, getiteld 'Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen'. Hierin beschrijft de schrijver de politieke, sociale en militaire geschiedenis van nazi-Duitsland aan de hand van 100 voorwerpen die elk een ander facet belichten van de naziperiode. Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse Het was een actie die de officiële instemming...

INFORMATIE

AUTEUR
Roger Moorhouse
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen.pdf

OMSCHRIJVING

Van bizar tot sinister, een museum op papier van Hitlers Derde Rijk. Het Lugerpistool, een speelgoedfiguurtje van Hitler, een blik Zyklon-B-gifgas en Hermann Görings zelfmoordpil. Het zijn slechts vier voorwerpen van de honderd uit Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen. Allen vertellen ze een eigen verhaal over de dictatuur van Hitlers Derde Rijk (1933-1945). Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen is een uiterst toegankelijke, soms schokkende en vaak onthullende gids, een museum op papier van het Derde Rijk. Het boek werd samengesteld en geschreven door de vooraanstaande historicus Roger Moorhouse. Zijn specialisatie is de Tweede Wereldoorlog en meer in het bijzonder het Derde Rijk. Richard Overy, professor moderne geschiedenis, schreef een passend voorwoord. De voorwerpen die Moorhouse selecteerde variëren van documenten tot wapens, bouwwerken, symbolen en persoonlijke bezittingen. Ook Eva Brauns lipstick, de camouflagekleding van de Waffen-SS, een Tiger Tank, de legerdrug Pervitin en natuurlijk de swastika en Hitlers Mein Kampf maken onderdeel uit van zijn selectie. De schrijver geeft bij ieder voorwerp historische duiding en creëert aldus een veelomvattend beeld van de opmars, ondergang en misdaden van de nazi's. Hoewel het in 2018 al 85 jaar geleden is dat Hitler aan de macht kwam blijft de historische belangstelling voor zijn kwaadaardige bewind in Nederland en Vlaanderen onverminderd groot. De Britse editie (najaar 2017) van Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen is door pers en deskundigen uitstekend ontvangen. Naast de Nederlandse verschijnen er edities in o.a. de Verenigde Staten, Tjechië, Duitsland en Scandinavië. 'Een fascinerende caleidoscoop. Deze voorwerpen zijn de iconen van Nazi-Duitsland.' Roger Moorhouse is auteur van o.a. Hitler, de aanslagen en het bekroonde Pact met de duivel. Hij onderhoudt een drukbezochte website, is een actief twitteraar en organiseert historische tours door Duitsland.

Wil je het boek lezen?Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roger Moorhouse. Lezen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN