Vrouwen Tegen Hitler

Vrouwen Tegen Hitler - Martha Schad | Tiliboo-afrobeat.com

...haast vergeten dat ook vrouwen zich in oorlogstijd bezondigen aan misdaden die niet onderdoen voor die van mannen ... Adolf Hitler - Wikikids ... . Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielden sommige nazi-vrouwen lelijk huis, vooral aan het oostfront. Naar schatting werkten er ongeveer 3700 tot 5500 vrouwen als bewaker in concentratiekampen van de nazi's. Hitlers furiën staat vol met dit soort gruwelijke verhalen en gebeurtenissen door vrouwen gepleegd. Ik denk dat de bovengenoemde voorbeelden volstaan om een beeld van dit boek te geven. Hitlers furiën is meeste ... Adolf Hitler - Wikipedia ... . Ik denk dat de bovengenoemde voorbeelden volstaan om een beeld van dit boek te geven. Hitlers furiën is meesterlijk geschreven en doet ook recht aan de rol van dissidente Duitse vrouwen. VROUWEN TEGEN HITLER (Paperback). In de geschriften over het verzet tegen de gewelddadige dictatuur in het nationaal-socialistische Duitsland ligt de... Hitlers Vrouwen (Onbekende ...

INFORMATIE

AUTEUR
Martha Schad
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Vrouwen Tegen Hitler.pdf

OMSCHRIJVING

Vrouwen Tegen Hitler 1e druk is een boek van Martha Schad uitgegeven bij Uitgeverij De Fontein. ISBN 9789026118791 In de geschriften over het verzet tegen de gewelddadige dictatuur in het nationaal-socialistische Duitsland ligt de nadruk vrijwel uitsluitend op Hitlers mannelijke tegenstanders. De gerennommeerde historica Martha Schad biedt met dit boek een serie portretten van vrouwen die vanuit verschillende motieven weerstand hebben geboden aan de nazi-terreur. Schad beperkt zich hierbij niet tot aansprekend persoonlijkheden als Sophie Scholl en gravin Marion Donhoff. Zij heft door grondige research ook de levensverhalen gereconstrueerd van moedige, maar vrij onbekende vrouwen als Constanze Hillgarten, Elisabeth von Thadden en Hilde Coppi. Vrijwel allemaal verloren ze het leven in de strijd tegen Hitler. Martha Schad is afkomstig uit Munchen. Als historica en freelance auteur maakte ze naam met een groot aantal gedegen studies en boeken over het Duitse verleden. Met Vrouwen tegen Hitler haalde ze de Duitse bestsellerlijsten.

Wil je het boek lezen?Vrouwen Tegen Hitler in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martha Schad. Lezen Vrouwen Tegen Hitler Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN