Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren

Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren - Kaat Timmerman | Tiliboo-afrobeat.com

...hts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren 1e druk is een boek van Kaat Timmerman uitgegeven bij Uitgeverij Acco ... PDF Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren ... . ISBN 9789463442398 Aandachts- en werkhoudingsproblemen kunnen optreden bij kinderen en jongeren met het AD(H)D-syndroom, maar evenzeer bij kinderen en jongeren met een andere problematiek, zoals leer- en ontwikkelingsstoornissen. 5.4 Spelend omgaan met je kinderen 157 Hoofdstuk 6. Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren: de werkmap 159 6.1 Concentratie- en nauwkeurigheidsoefeninge ... Studystore | Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij ... ... . Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren: de werkmap 159 6.1 Concentratie- en nauwkeurigheidsoefeningen onder het thema 'oog-handcoör-dinatie' 159 6.2 Concentratie- en nauwkeurigheidsoefeningen onder het thema 'visuele waarne-ming' 160 Aandachts- en werkhoudingsproblemen kunnen optreden bij kinderen en jongeren met het AD(H)D-syndroom, maar evenzeer bij kinderen en jongeren met een andere problematiek, zo...

INFORMATIE

AUTEUR
Kaat Timmerman
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren.pdf

OMSCHRIJVING

Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren 1e druk is een boek van Kaat Timmerman uitgegeven bij Uitgeverij Acco. ISBN 9789463442398 Aandachts- en werkhoudingsproblemen kunnen optreden bij kinderen en jongeren met het AD(H)D-syndroom, maar evenzeer bij kinderen en jongeren met een andere problematiek, zoals leer- en ontwikkelingsstoornissen. Dit boek biedt een overzicht van de typerende kenmerken van aandachts- en werkhoudingsproblemen aan de hand van de DSM-5-kenmerken. Elk kenmerk wordt geïllustreerd met concrete voorbeelden. Dit boek steunt op de zelfinstructiemethode van Meichenbaum, die toegepast wordt bij kleuters, kinderen en jongeren. Uiteraard verschillen de aanpak en het doel naargelang de leeftijd. Het oefenmateriaal in dit boek is een verzameling uit vele jaren therapie. Nieuw in deze herwerkte editie is het hoofdstuk voor ouders van kinderen en jongeren met werkhoudingsproblemen. Zij vinden er tal van tips die zij kunnen toepassen tijdens bijvoorbeeld huiswerksituaties. Ook huiswerkbegeleiders vinden in dit hoofdstuk inspiratie voor de opvolging van kinderen en jongeren. (Ortho)pedagogen, psychologen, logopedisten, ergotherapeuten, psychomotorisch therapeuten, klas- en zorgleerkrachten in het kleuter-, basis- en secundair onderwijs en ook ouders vinden in dit boek een handig instrument om kinderen en jongeren met aandachts- en werkhoudingsproblemen te begeleiden. Ook interessant is de werkmap met oefenbladen van dezelfde auteur: Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren.

Wil je het boek lezen?Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kaat Timmerman. Lezen Aandachts- en werkhoudingsproblemen bij kinderen en jongeren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN