Waarderend toezicht

Waarderend toezicht - Carla Dubbelman | Tiliboo-afrobeat.com

...end Toezicht stopt in de zomer met hun activiteiten, waarbij ze Raden van Toezicht en Commissarissen adviseren en begeleiden ... Boekrecensie Waarderend Toezicht: Een vernieuwende kijk op ... ... . Rixt Heegsma start per 1 juni in haar nieuwe baan als directeur-bestuurder van de bibliotheken Mar en Fean. Rixt: "Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van Waarderend Toezicht en de fijne samenwerking met Carla. Waarderend Toezicht is waarderend onderzoeken. Waarderend Toezicht is gebouwd op de principes van het waarderend onderzoek. Het is een perspectief, een manier van kijken en doen en een manier van toezichthouder zijn. Het is gericht op waarderen, ... In gesprek met stakeholders - Waarderend Toezicht ... . Het is een perspectief, een manier van kijken en doen en een manier van toezichthouder zijn. Het is gericht op waarderen, wat betekent zien en werken met 'dat wat er is' wat positieve én negatieve aspecten kunnen zijn. De dialoog en de verbinding met stakeholders wordt voor een raad van ...

INFORMATIE

AUTEUR
Carla Dubbelman
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Waarderend toezicht.pdf

OMSCHRIJVING

Het lijkt simpel: de bestuurder bestuurt en de toezichthouder houdt toezicht. Maar keer op keer blijkt het in de praktijk niet zo simpel. Hoe het toezicht ook ingericht wordt; toezicht blijft mensenwerk waarbij de dialoog en het goede gesprek belangrijke ingrediënten zijn. In de dagelijkse praktijk van het toezichthouden gaat het ook om concrete vragen als: 'Hoe voer je een goed gesprek?' en 'Hoe zorg je voor een goede relatie tussen toezicht en bestuur met ruimte voor een kritische noot?' Het boek Waarderend Toezicht kijkt naar toezichthouden vanuit concepten van waarderend onderzoek en de antropologie. De auteurs Carla Dubbelman en Rixt Heegsma maken verschillende theoretische uitstapjes, die vervolg hebben in praktische oefeningen. De dialoog tussen RvC, bestuurders en stakeholders wordt belicht en de wijze van het werkbezoek door toezichthouders wordt uitgewerkt. Vanuit de groepsdynamica is aandacht voor het samenspel en de onderstroom in de bestuurskamer. Dit boek is geschreven voor toezichthouders, die op andere manieren informatie vergaren, het goede gesprek willen voeren, transparant zijn en reflecteren. Daarmee richten de auteurs zich op toezichthouders die zich willen blijven ontwikkelen en bijdragen aan de bedoeling van organisaties. De auteursCarla Dubbelman en Rixt Heegsma adviseren en begeleiden Raden van Toezicht en Commissarissen in zelfevaluaties, in gesprekken (met o.a. interne en externe stakeholders) en bij vacatures in de RvC en RvB. Daarnaast verzorgen ze trainingen, workshops en intervisie voor toezichthouders en bestuurders. Ze zijn ook zelf commissaris en toezichthouder in de woningbouw, zorg en culturele sector. Op de voorkant van de flyer is een schilderij van H.N. Werkman afgebeeld (Gesprek, 1938).

Wil je het boek lezen?Waarderend toezicht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carla Dubbelman. Lezen Waarderend toezicht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN