De pont van kwart over zeven

De pont van kwart over zeven - Gerard van Westerloo | Tiliboo-afrobeat.com

... van kwart over zeven is een feest van herkenning voor de oudere lezer, en voor de jonge lezer is het een kennismaking met de stijl van Van Westerloo, de 'grondlegger van de naoorlogse literaire journalistiek', aldus Geert Mak ... De pont van kwart over zeven - Gerard van Westerloo ... ... . Toon meer Toon minder. Lees de eerste pagina's. Reviews. Gerard van Westerloo maakte vanaf de jaren zeventig spraakmakende reportages voor het weekblad Vrij Nederland, waaronder 'De vlucht in de stacaravan', 'De bestuurders van lijn 16' en 'De pont van kwart over zeven'.In die stukken vertellen gewone mensen over hun werk en hun leven, en ze verwoorden luid en duidelijk het maatschappelijk onbehagen dat pas veel later, in de tijd van Pim ... Over het gladde water van het IJ klinkt, van de ov ... De pont van kwart over zeven - Gerard van Westerloo ... ... .In die stukken vertellen gewone mensen over hun werk en hun leven, en ze verwoorden luid en duidelijk het maatschappelijk onbehagen dat pas veel later, in de tijd van Pim ... Over het gladde water van het IJ klinkt, van de overkant, de tingel van een scheepsbel. De klok van het station wijst kwart over zeven. Tolhuispont nummer 16 ...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerard van Westerloo
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De pont van kwart over zeven.pdf

OMSCHRIJVING

Gerard van Westerloo maakte vanaf de jaren zeventig spraakmakendereportages voor het weekblad Vrij Nederland, waaronder‘De vlucht in de stacaravan’, ‘De bestuurders van lijn 16’ en‘De pont van kwart over zeven’. In die stukken vertellen gewonemensen over hun werk en hun leven, en ze verwoorden luid enduidelijk het maatschappelijk onbehagen dat pas veel later, in de tijdvan Pim Fortuyn, tot de politiek zou doordringen. Van Westerloointroduceerde in Nederland de journalistiek van het gewone, hetalledaagse. Zijn stukken, veelal geschreven met coauteur ElmaVerhey, geven een geweldig tijdsbeeld en ze laten zien hoe depolitiek steeds verder wegdreef van doorsnee-Nederlanders.De pont van kwart over zeven is een feest van herkenning voor deoudere lezer, en voor de jonge lezer is het een kennismaking met destijl van Van Westerloo, de ‘grondlegger van de naoorlogse literairejournalistiek’, aldus Geert Mak.

Wil je het boek lezen?De pont van kwart over zeven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerard van Westerloo. Lezen De pont van kwart over zeven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN