Motiverend coachen in de sport

Motiverend coachen in de sport - Nathalie Aelterman | Tiliboo-afrobeat.com

...end coachen in de sport. Door Nathalie Aelterman, Gert-Jan De Muynck, Leen Haerens, Gert Vande Broek, Maarten Vansteenkiste ... Motiverend coachen in de sport - Geneeskundeboek ... . Boek Kinderen zijn van nature actief. Ze scheppen er intens plezier in om te bewegen en in de sportclub zijn ze ... Motiverend coachen in de sport 1e druk is een boek van Nathalie Aelterman uitgegeven bij Uitgeverij Acco. ISBN 9789462927179 Kinderen zijn van nature actief. Ze scheppen er intens plezier in om te bewegen en in de sportclub zijn ze doorgaans erg leergierig om bij te leren en zich te ontwikkelen. 16 Motiverend coachen in de sport De aanbevelingen in dit boek zijn gestoeld op veelvuldig wetenschappelijk onder-zoek. V ... Motiverend coachen in de sport door Nathalie Aelterman ... ... . 16 Motiverend coachen in de sport De aanbevelingen in dit boek zijn gestoeld op veelvuldig wetenschappelijk onder-zoek. Voor het gemak van de lezer hebben we de verwijzingen met auteursnamen ver-vangen door Arabische cijfers in superscript, die verwijzen naar de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Nathalie Aelterman
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Motiverend coachen in de sport.pdf

OMSCHRIJVING

Motiverend coachen in de sport 1e druk is een boek van Nathalie Aelterman uitgegeven bij Uitgeverij Acco. ISBN 9789462927179 Kinderen zijn van nature actief. Ze scheppen er intens plezier in om te bewegen en in de sportclub zijn ze doorgaans erg leergierig om bij te leren en zich te ontwikkelen. Tegelijk zijn er ook kinderen die opgeven als het moeizaam gaat en zelfs afhaken uit de sportclub. Sportcoaches doen er dan ook goed aan de natuurlijke bron van motivatie bij kinderen aan te wakkeren, zodat ze graag naar de sportclub blijven komen, gedreven zijn om hun eigen leerproces in handen nemen en veerkrachtig leren omgaan met tegenslagen. Op basis van de Zelf-Determinatietheorie betogen de auteurs in dit boek dat sportcoaches een dergelijke motiverende rol kunnen opnemen door tegemoet te komen aan de vitamines voor groei van sporters, met name, hun psychologische behoeftes aan autonomie, relationele verbondenheid en competentie. Het boek nodigt elke sportcoach uit tot zelfrelflectie en bevat talrijke authentieke voorbeelden uit de dagelijkse coachpraktijk, verweven met relevant wetenschappelijk onderzoek. Er worden concrete aanbevelingen gedaan over hoe sportcoaches tijdens de training, in wedstrijdverband en binnen hun meer opvoedkundige en vormende rol motiverend kunnen handelen. Thema's zoals de (de)motiverende rol van keuze en feedback, het motiverend stellen van grenzen en de impact van druk komen aan bod. Doorheen het boek wordt duidelijk dat als sportcoaches investeren in de vitamines voor groei, dit niet enkel de ontwikkeling van hun sporters ten goede komt, maar ook hun eigen coachplezier. Coaches die zich de kunst van het motiveren trachten eigen te maken, zullen daar dus ook zelf de vruchten van plukken!

Wil je het boek lezen?Motiverend coachen in de sport in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nathalie Aelterman. Lezen Motiverend coachen in de sport Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN