W G F Jansen ~ 1871 - 1949

W G F Jansen ~ 1871 - 1949 - Hugo P. ter Avest | Tiliboo-afrobeat.com

...achtig schilderij van de bekende schilder, 'Willem' George Frederik Jansen Harlingen 1871-1949 Blaricum ... Jansen, W.G.F. - Kunsthandel | Kunstschilders | Lijsten ... . Olieverf op doek met de maat 50 x 80 cm, met een museale lijst met blad goud. Voordat hij zich in 1908 als vrij schilder in Blaricum vestigde werkte W.G.F. Jansen als decoratieschilder bij de porseleinfabriek W G F Jansen ~ 1871 - 1949 (Hardcover). De schilder W.G.F. Jansen maakt met zijn schilderijen al meer dan honderd jaar mensen gelukkig. In zijn eigen... Een prachtig groot werk van de bekende schilder, W.G.F. Jansen. Olieverf op doek, in ... W.G. F. Jansen (1871-1949) - landschap - Catawiki ... . In zijn eigen... Een prachtig groot werk van de bekende schilder, W.G.F. Jansen. Olieverf op doek, in goede conditie. Het doek met 51 bij 71 cm. (excl. lijst). De sfeer is goed getroffen. Het hooi moet naar binnen in verband met dreigend slecht weer (mooi te zien in de lucht). Het werk is in goede staat! Willem G. F. Jansen staat W.G. F. Jansen (1871-1949) - l...

INFORMATIE

AUTEUR
Hugo P. ter Avest
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
W G F Jansen ~ 1871 - 1949.pdf

OMSCHRIJVING

De schilder W.G.F. Jansen maakt met zijn schilderijen al meer dan honderd jaar mensen gelukkig. In zijn eigen tijd vonden zijn werk al grif aftrek en zijn populariteit is nog steeds groot. Jansen heeft een omvangrijk en gevarieerd oeuvre. Hij werkte door heel Nederland en legde het leven van zijn tijd vast. Jansen werkte veelal nat-in-nat, wat een grote vaardigheid vereist. Bij deze techniek worden verflagen nat over elkaar heen geschilderd, waardoor de verf op een natuurlijke manier in elkaar overloopt. Met rake verstreken en korte toetsen legde hij snel de essentie van zijn onderwerp vast. Schelpenvissers op het strand, een span ossen voor een mallejan, een molen aan een vaart of een stadsgezicht in Amsterdam of langs de Zuiderzee. In Noord-Brabant en Limburg schilderde hij boerderijen en het landleven. Deze uitgebreide en prachtig geïllustreerde catalogus geeft een goed overzicht van het werk en het levensverhaal van W.G.F. Jansen. Een must voor liefhebbers van de nabloei van de Haagse School en anderen die de negentiende-eeuwse schilderkunst een warm hart toedragen.

Wil je het boek lezen?W G F Jansen ~ 1871 - 1949 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hugo P. ter Avest. Lezen W G F Jansen ~ 1871 - 1949 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN