Het Calvinistisch Ongemak

Het Calvinistisch Ongemak - Diverse auteurs | Tiliboo-afrobeat.com

...vinistisch Ongemak (Paperback). Het Nederlandse protestantisme heeft al vroeg in Johannes Calvijn een van haar belangrijkste inspiratoren ... Calvinisme - 11 definities - Encyclo ... ... Uitgeverij Kok, Kampen, 2009, 250 pag., ISBN 978 90 435 1612 9, € 24,90. Of de hausse aan boeken, artikelen, congressen, tentoonstellingen en lezingen als gevolg zal hebben dat het beeld van Calvij… Waarschijnlijk moest het in dit Calvijnjaar met spoed worden uitgebracht. Bij betere bestudering van de drukproeven waren er dan vast niet zoveel taalfouten en/of ontbrekende woorden (p.19, 49, 85, 126, 148, 2 ... Calvinistisch ongemak | Geloofsopbouw | Boeken | Boekshop ... ... . Bij betere bestudering van de drukproeven waren er dan vast niet zoveel taalfouten en/of ontbrekende woorden (p.19, 49, 85, 126, 148, 233, 234 en 246) te constateren geweest in het eindresultaat. Dat is mijn grootste ongemak bij ?Het calvinistisch ongemak?. Vergelijken - Het Calvinistisch Ongemak, Calvijn Als Erflater En Provocator Van Het Nederlandse Protestanti...

INFORMATIE

AUTEUR
Diverse auteurs
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Calvinistisch Ongemak.pdf

OMSCHRIJVING

Het Nederlandse protestantisme heeft al vroeg in Johannes Calvijn een van haar belangrijkste inspiratoren gevonden. Toch was zijn inbreng nooit onomstreden, en ook nu roept de naam van deze erflater bij veel protestanten naast waardering ook ongemak op.In deze bundel raakt een twintigtal medewerkers van binnen en buiten de Protestantse Theologische Universiteit aan een reeks van wrijfpunten. Deze betreffen de aard van het geloof � ervaart het (post)moderne zelf het niet als veel te agressief om te stellen 'dat wij niet van onszelf zijn'? �, de geschiedenis van de interpretatie � wie mocht zich ten tijde van het Verzet of de Apartheid met recht op Calvijn beroepen? �, en allerlei actuele kwesties in kerk (wekelijkse avondmaalsviering?) en maatschappij ('economie van het genoeg'?).

Wil je het boek lezen?Het Calvinistisch Ongemak in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Diverse auteurs. Lezen Het Calvinistisch Ongemak Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN