Fantastische nacht en andere verhalen

Fantastische nacht en andere verhalen - Stefan Zweig | Tiliboo-afrobeat.com

...ember verschijnt Stefan Zweigs Fantastische nacht en andere verhalen in een nieuwe vertaling van Ria van Hengel ... Stefan Zweig: Fantastische nacht en andere verhalen ... . Lees bij ons alvast de eerste pagina's! Stefan Zweig kwam uit een welgestelde, niet-religieuze Joodse familie. Hylkema, Nico - Zweig, Stefan - Geweldige verhalenverteller [Recensie] Dat de Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig (1881-1942) een geweldige verteller was, is geen nieuws. Sommige van zijn verhalen zijn beroemd, zoals de Schaaknovelle, zijn romans zijn iets minder geliefd. Nu is een groot aantal van zijn verhalen in een nieuwe vertaling gebundeld onder de titel Fantastische nacht ... Stefan Zweig - Fantastische nacht en andere verhalen - Schwob ... . Nu is een groot aantal van zijn verhalen in een nieuwe vertaling gebundeld onder de titel Fantastische nacht en andere ... Het boek Fantastische nacht en andere verhalen, geschreven door Stefan Zweig, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Fantastische nacht en andere verhalen. Stefan Zweig ...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefan Zweig
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Fantastische nacht en andere verhalen.pdf

OMSCHRIJVING

De mooiste novellen van de grootmeester, in een geweldige nieuwe vertaling Stefan Zweig kwam uit een welgestelde, niet-religieuze Joodse familie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werkte hij als oorlogscorrespondent, wat hem een grote afkeer van die oorlog bezorgde. Hij werd uiteindelijk dan ook ontslagen. Als ge├źngageerde intellectueel keerde Zweig zich tegen het nationalisme en bracht hij zijn idee van een geestelijk verenigd Europa naar voren. Hij schreef verhalen, drama's, novellen en historische romans en was in de jaren twintig een van de meest succesvolle en bestverkopende Duitstalige schrijvers. Zweig is een meester in het genre van de korte verhalen en novellen, waaraan hij dan ook zijn grote roem dankt. Geheel in de geest van zijn tijd spitste zijn belangstelling zich toe op de psyche van de mens, en dan vooral op de meer aberratieve aspecten daarvan. In deze grote bundeling, schitterend vertaald door Ria van Hengel, zijn maar liefst achttien hoogtepunten opgenomen, waaronder De onzichtbare verzameling, 'Brandend geheim', 'Fantastische nacht', 'Angst', 'Boekenmendel', 'Brief van een onbekende' en uiteraard zijn wereldberoemde 'Schaaknovelle'.

Wil je het boek lezen?Fantastische nacht en andere verhalen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefan Zweig. Lezen Fantastische nacht en andere verhalen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN