Dialectische gedragstherapie in de praktijk

Dialectische gedragstherapie in de praktijk - Sheri van Dijk | Tiliboo-afrobeat.com

...tische gedragstherapie in de praktijk 1e druk is een boek van Sheri van Dijk uitgegeven bij Hogrefe Uitgevers Bv ... Dialectische gedragstherapie in de praktijk ... . ISBN 9789079729784 Dialectische gedragstherapie (DGT) is een van de meest succesvolle behandelmethoden van borderline persoonlijkheidsstoornis. Zij is ontwikkeld in de jaren negentig van de vorige eeuw door Marsha Linehan. Dialectische gedragstherapie in de praktijk is de ideale wegwijzer voor therapeuten om met DGT aan de slag te gaan. Op heldere wijze beschrijft Sheri van Dijk de theorie en vier basistechnieken van DGT: mindfulness, frustratie ... Dialectische gedragstherapie in de praktijk by Hogrefe ... ... . Op heldere wijze beschrijft Sheri van Dijk de theorie en vier basistechnieken van DGT: mindfulness, frustratietolerantie, emotieregulatie en interpersoonlijke effectiviteit. 1 Emoties: in deze kolom vul je de namen in van de emoties die je vandaag hebt gevoeld, of ze nou positief of pijnlijk waren. Als je niet zeker weet wat de naam is van de emotie die je voelde, kun je kijken in de lijst met emoties. 2 H...

INFORMATIE

AUTEUR
Sheri van Dijk
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Dialectische gedragstherapie in de praktijk.pdf

OMSCHRIJVING

Dialectische gedragstherapie in de praktijk 1e druk is een boek van Sheri van Dijk uitgegeven bij Hogrefe Uitgevers Bv. ISBN 9789079729784 Dialectische gedragstherapie (DGT) is een van de meest succesvolle behandelmethoden van borderline persoonlijkheidsstoornis. Zij is ontwikkeld in de jaren negentig van de vorige eeuw door Marsha Linehan. Vanwege de indrukwekkende resultaten wordt deze behandelvorm ook steeds vaker gebruikt bij andere stoornissen met emotieregulatieproblemen.Dialectische gedragstherapie in de praktijk is de ideale wegwijzer voor therapeuten om met DGT aan de slag te gaan. In het eerste deel beschrijft Sheri van Dijk op heldere wijze de achterliggende theorie van DGT en hoe deze verschilt van traditionele cognitieve gedragstherapie. In het tweede deel staat ze stil bij de strategieën die therapeuten kunnen inzetten bij individuele cliënten. In het derde deel komen de vier basistechnieken van DGT aan bod: mindfulness, frustratietolerantie, emotieregulatie en interpersoonlijke effectiviteit. De aanpak van Sheri van Dijk blinkt uit in helderheid en overzichtelijkheid, zonder dat ze daarbij de diepgang van DGT uit het oog verliest. De vele handige formulieren en hand-outs, levendige voorbeelden en casussen en uitgeschreven therapeut-cliëntdialogen maken dit boek geschikt voor elke professional - zowel voor de beginnende als gevorderde therapeut.'Dit is het boek waar therapeuten op hebben gewacht.' Paula Fuchs, Department of Psychiatry, Harvard Medical SchoolSheri van Dijk is psychotherapeut en heeft een eigen praktijk in Ontario, Canada. In 2010 kreeg ze de Jones Award van de Canadian Psychiatric Association voor haar onderzoek naar DGT bij bipolaire stoornis. Van haar hand verscheen bij Hogrefe ook het boek Je gevoel in balans.

Wil je het boek lezen?Dialectische gedragstherapie in de praktijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sheri van Dijk. Lezen Dialectische gedragstherapie in de praktijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN